• Напълно новият FORESTER e-BOXER е оборудван с новата задвижваща система e-BOXER, съчетаваща

...
•	Напълно новият FORESTER e-BOXER е оборудван с
новата задвижваща система e-BOXER,
съчетаваща
Коментари Харесай

Новото Subaru FORESTER е акцентът на японската марка на автомобилния салон в София

• Напълно новият FORESTER e-BOXER е оборудван с новата задвижваща система e-BOXER, съчетаваща подпомагащ електрически мотор и бензинов двихател SUBARU BOXER
• FORESTER e-BOXER предлага нова платформа, технология за лицево разпознаване*, нова система X-Mode и автоматизирано прекъсване при заден ход*

Субару Италия, формалният представител на Subaru за България, ще показа изцяло новия модел FORESTER e-BOXER като премиера за България на Автомобилен Салон София 2019.

Почитателите на марката ще могат да видят от близко новото пето потомство на популярния модел на щанда на Subaru в Интер Експо Център сред 12 и 20 октомври тази година.

От 1997 година насам FORESTER печели доверието на клиентите с сигурност и надеждност. Петото потомство FORESTER съчетава наследството на Subaru, доверието в марката и нововъведения. Конструиран на Глобалната Платформа на Subaru (SGP), новият FORESTER предлага великолепно пътно държание и стабилност, високи равнища на сигурност, по-добро ръководство и комфорт при шофиране и извънредно ниски равнища на вибрации. Новият модел показва “Dynamic x Solid ” философията на дизайна на Subaru. Екстериорът излъчва мощ и непоклатимост с новите странични линии.

По-безопасен от всеки път, новият FORESTER разполага с усъвършенствани технологии за сигурност и е най-технологично напредналият модел в европейската гама на Subaru. Той се предлага общоприетоо с EyeSight технологията за подкрепяне на лидера и добавя към своите качества и Driver Monitoring System*, технология за лицево разпознаване, която предупреждава водача при отмалялост или заплеснатост по време на път. Новият модел FORESTER също вкарва и функция Reverse Automatic Braking* /автоматично спиране при заден ход/, за подкрепяне на предотвратяването на удари при заден ход.

Новият модел е най-просторният и способен FORESTER и предлага висококачествен интериор, широко вътрешно пространство и комфортно товарно отделение, с компактна батерия и минимално отражение върху пространството за пасажери и товари. Общата ширина на FORESTER е увеличена с 20 мм за по-добър комфорт на предните седалки. Междуосието е по-дълго с 30 мм, а разстоянието сред предната и задната седалка е увеличено с 33 мм за по-удобно седене.

Със своите 220 мм пътен луфт и сериозни ъгли на заход и отход и междуосов ъгъл, новият FORESTER е добре квалифициран за приключения отвън пътя. Режимът X-Mode вече се предлага с две функционалности, с цел да отговори на разнообразни условия на пътя и времето.

Новият модел резервира отличителната комбинация от Симетричното задвижване на всички колела с новата система на задвижване e-BOXER.

Новият FORESTER e-BOXER е оборудван с най-новата задвижваща система на Subaru - e-BOXER. Тя съчетава 2.0-литров хоризонтално разположен бензинов мотор с директно впръскване с 80% нови съставни елементи, електрически мотор и специално разработена трансмисия Lineartronic, за по-гладко, по-линейно, бързо реагиращо ускорение и извънредно отзивчив въртящ миг.

Системата Subaru e-BOXER контролира разпределението на мощността между бензиновия мотор и електрическия мотор според от изискванията на движение и предлага три режима на работа: Engine driving /Задвижване с двигателя/, EV /Електрическо задвижване/, Motor Assist driving /Задвижване с подпомагащ електрически мотор/.

Електрическият мотор задвижва автомобила от място или при ниска скорост, осигурявайки по-тихо придвижване с нулево лъчение на нездравословни излъчвания. В зависимост от положението на автомобила и батерията, той може да измине в режим EV разстояние до 1,6 км и да доближи скорост до 40 км/ч. При междинна скорост, мощността на електрическия мотор и тази на двигателя се комбинират за дружелюбно, линейно и икономично ускоряване, а при високи скорости 2.0-литровият BOXER двигател с непосредствено впръскване задвижва автомобила, като в същото време зарежда батерията. Системата e-BOXER обезпечава и по-нисък разход на гориво в градски условия, в придвижване с голям брой спирания и тръгвания, като икономията на гориво може да стигне до 11% по отношение на настоящата 2.0-литрова бензинова версия на двигателя.

Електрическият поддържащ мотор и комплектът акумулатори са надлъжно разположени. Моторът е подложен близо до центъра на тежестта, а батерията и други компоненти са ситуирани над задната ос, предлагайки още по-нисък център на тежестта и по-добър баланс на разпределение на масите сред предната и задната част на автомобила.

*Източник: Subaru
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР