• ID.4 навлиза в най-големия сегмент на световния автомобилен пазар – класа

...
•	ID.4 навлиза в най-големия сегмент на
световния автомобилен пазар – класа
Коментари Харесай

Новият Volkswagen ID.4 – световна премиера на изцяло електрическия SUV модел

• ID.4 навлиза в най-големия сегмент на световния авто пазар – класа на компактните SUV модели
• Електрическо задвижване с мощ 150 кВт (204 к.с.) и самостоятелен пробег до 520 километра
• Дизайн с мощно лъчение, обширно вътрешно пространство и революционна концепция за ръководство на функционалностите
Новият ID.4 отбелязва своята дигитална световна премиера на 23 септември 2020 г. Това е първият SUV модел на марката Volkswagen с изцяло електрическо задвижване с нулево ниво на местни излъчвания и производствен процес с безпристрастен въглероден отпечатък. Той ще съставлява германския производител в най-големия сегмент на световния авто пазар - класа на компактните SUV модели.

“ID.4 е прочувствен и многофункционален модел, който сигурно ще впечатли клиентите със своето високоефективно електрическо задвижване, обширно вътрешно пространство, модерни асистиращи системи и дизайн с мощно излъчване “, показа главният изпълнителен шеф на марката Volkswagen Ралф Брандщетер. „ В качеството си на първия световен електромобил, този модел ще показа нашата модулна платформа за електрическо задвижване, която е създадена особено с цел развитието на електрическата мобилност по целия свят. По този метод Volkswagen за пореден път показва своята водеща роля в областта на нововъведенията, технологичното развиване и качеството в пазарните сегменти с голям производствен размер. ”

SUV моделите се радват на растяща популярност измежду все по-голям брой клиенти в световен мащаб. Те формират най-търсения сегмент на автомобилните пазари в Съединени американски щати и Китай, защото предлагат значителни преимущества както по отношение на видимостта от мястото на водача, по този начин и като сигурност и комфорт. В Европа и Германия пазарният дял на SUV колите също се увеличава непрекъснато, а необикновен растеж бележат представителите на компактния сегмент. С новия ID.4 марката Volkswagen за първи път лансира на пазара напълно електрически SUV, който предлага пространство, еластичност и всички останали преимущества, които клиентите ценят високо в представителите SUV категорията.

ID.4 е повсеместен модел, еднообразно подходящ за динамичен жанр на шофиране, както и за спокойно и удобно пътешестване. Акумулаторната батерия е с потенциал до 77 кВтч (нето) и разрешава изминаването на до 520 километра (WLTP) с едно зареждане. Тя е инсталирана в подовата платформа на каросерията и обезпечава невисок център на тежестта и занележителна непоклатимост на пътя. Разположеният на задния мост задвижващ електродвигател развива максимална мощ от 150 кВт (204 к.с.) - достатъчно за реализиране на ускоряване от 0 до 100 км/ч за 8,5 секунди и за осигуряване на оптималната скорост от 160 км/ч. Благодарение на отличното сцепление на задното предаване и 21-сантиметровия клиренс, електрическият SUV модел се представя доста добре и в леко пресечен терен.

Динамичен дизайн. Външността на ID.4 прави впечатление със своите атлетични пропорции за извънредно модерно излъчване. Изчистеният дизайн с плавни линии е въодушевен от природата и спомага за реализиране на доста добра аеродинамика с коефициент на въздушно съпротивление от 0,28. Фаровете още при базовата версия на новия модел се употребяват съвсем изцяло LED детайли, до момента в който комбинираните задни светлини са изцяло оборудвани със светодиодна технология. Най-прогресивното решение по отношение на светлините може да се види при върховата версия в гамата - интерактивната матрична система на предните LED светлини IQ.Light приветства водача със завъртане на оптичните модули при доближаване до автомобила и се грижи за интелигентното ръководство на дългите светлини по време на път. Тези фарове са съчетани с новите триизмерно оформени блокове на задните LED светлини, които се отличават с изключително хомогенен, яркочервен светлинен поток. Големите колела с диаметър до 21 цола също подчертават динамичния темперамент на новия модел.

Просторен интериор – дълго междуосие и невероятно обстойно пространство за пътници и багаж
С дължината си от 4,58 метра ID.4 се възползва в максимална степен от преимуществата на гъвкавата модулна архитектура за модели с електрическо задвижване (MEB) на Volkswagen. Изцяло новата компановъчната скица на вътрешното пространство осигурява оптимално разпределението на размерите за компонентите на задвижването, пътниците и техния багаж, осигурявайки директни и видими изгоди за лидера и пасажерите. Въпреки компактните външни габарити, обективните параметри на вътрешното пространство и субективното чувство за простор и независимост в купето на ID.4 са на нивото на SUV моделите с конвенционално задвижване в горния клас. Цветовите комбинации и материите въ вътрешното обзавеждане показват съвременен жанр и осигуряват уютна и приветлива атмосфера. В взаимозависимост от позицията на облегалката на задната седалка, багажното отделение може да предложи потребен размер сред 543 и 1 575 литра. Гамата съоръжение на ID.4 включва електрически механизъм на капака на багажника, релси за багажник покрива и теглич.

Модерната идея за ръководство на функциите на новия електрически SUV модел не употребява физически бутони и превключватели. Ергономичната скица се основава на двата екрана на арматурното табло, единият от които е сензорен и с диагонал до 12 инча, както и на системата за гласов надзор „ Hello ID “ с естествени фрази. Новата функционалност ID.Light с тясна светлинна лента под челното стъкло също помага на лидера с интуитивните си сигнали. Допълнително се предлага и head-up дисплей с разширена действителност, който съчетава виртуалните показания на различните системи в автомобила с картината на действителната действителност наоколо – по този начин да вземем за пример, стрелките на навигационната система, указващи посоката на идната маневра за престрояване, се прожектират виртуално върху съответната пътна лента. Навигационната система Discover Pro предлага онлайн услугите We Connect Start, а асистиращите системи IQ.Drive вършат шофирането още по-спокойно и удобно, като това важи в особена степен за системата Travel Assist. Софтуерът и хардуерът в ID.4 са проектирани като част от напълно нова електронна архитектура с визоки комуникационни благоприятни условия, която ще даде опция клиентите да изтеглят и активират актуализации на автомобила онлайн.

We Charge – зареждане вкъщи, в всекидневието и на дълъг път
Паралелно с представянето на пазара на семейството от ID. модели, Volkswagen предоставя на своите клиенти и пълен пакет услуги за комфортно, обвързвано и устойчиво зареждане на електробили под названието We Charge. Тези услуги предлагат идеално решение за всяка обстановка - независимо дали сте вкъщи, в града или на дълъг път. Така да вземем за пример на бързозарядна станция с прав ток ID. 4 може да се зареди достатъчно за изминаването на пробег от 320 километра (според нормата WLTP, при станция със 125 кВт) за към 30 минути.

Паралелно с това, Volkswagen построява цяла екосистема за устойчива електрическа мобилност, обвързвана органично с новата фамилия от ID. модели. Клиентите на ID.4 ще получат автомобил, създаден по технологии с безпристрастен въглероден отпечатък, а в случай че за зареждане използва електроенергия от устойчиви, възобновяеми източници като Volkswagen Naturstrom например, ID.4 ще резервира неутралния въглероден баланс и на пътя.

Стратегията на Volkswagen – подвижността на бъдещето е електрическа
В последно време Volkswagen добави към своята традиционна продуктова гама новата, независима фамилия от ID. модели. Новият SUV модел ID.4 е вторият изцяло електрически автомобил в нея след компактния ID.32. В бъдеще Volkswagen ще се включи интензивно с ID.4 и в бурно развиващия се в световен мащаб сегмент на компактните SUV модели. Постепенно електрическият ID.4 ще се превърне в световен автомобил с планове за произвеждане и продажба освен в Европа, само че и на пазара в Китай, а по-късно и в Съединени американски щати. Обемът на общата инвестиция на марката Volkswagen в електрическа подвижност в периода до 2024 година като част от стратегията Transform 2025+ ще възлезе на единайсет милиарда евро.

1ID.4 – разход на електрическа енергия (NEDC) в кВтч/100км: 16.9–16.2; излъчвания на CO2 в г/км: 0; клас на енергийна успеваемост: A+
2ID.3 – смесен разход на електроенергия (NEDC) в кВтч/100км: 15.4–14.5; емисии на CO2 в г/км: 0; клас на енергийна ефективност: A+

*Източник: www.volkswagen.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР