• Две версии – Новият електрически многофункционален модел ще дебютира на

...
•	Две версии – Новият електрически многофункционален модел ще дебютира на
Коментари Харесай

Eдна икона се преражда – започва обратното броене за премиерата на електрическия ID. Buzz!

• Две версии – Новият електрически многофункционален модел ще дебютира на пазара като ID. Buzz и ID. Buzz Cargo
• Обратното преброяване е в ход – международната премиера на модела с нулеви местни излъчвания ID. Buzz ще се състои на 9 март 2022 година
• Уникална по рода си ДНК - ID. Buzz и ID. Buzz Cargo придвижват 70-годишната традиция на Bulli в бъдещето1
• Заключителни инспекции – сега по пътищата на Европа последни тествания минава автопаркът от предсерийни коли ID. Buzz (петместен) и ID. Buzz Cargo (Transporter)
• Интелигентно зареждане - „ Plug & Charge “ ще направи непотребни картите за достъп до доста от бързозарядните станции в близко бъдеще

Световната премиера на концептуалния модел ID. BUZZ1 на автомобилното ревю в Детройт през януари 2017 година провокира същински възторг в международен мащаб. На фона на тези позитивните мнения решението бе единствено едно – концептуалната разработка би трябвало да премине в серийно произвеждане. Последваха пет години на интензивна развойна и проектантска активност и в този момент пристигна моментът, в който ID. Buzz1 – един в действителност революционен модел в региона на електрическата подвижност, е подготвен да излезе на пазара. Volkswagen стартира противоположното преброяване преди двойната международна премиера - на 9 март напълно електрическият вид на Bulli ще бъде показан по едно и също време под формата на петместната пътническа версия ID. Buzz (петместна пътническа версия) и ID. Buzz Cargo (лекотоварен Transporter) с нулеви местни излъчвания.

В момента Volkswagen Лекотоварни коли организира последната изпитателна фаза на предсерийните прототипи на ID. Buzz, като автопаркът от изпитателни коли се движи по своя маршрут по европейските пътища. Става дума за заключителните проби в условия на действителна ежедневна приложимост по публичната пътна мрежа сред Барселона, Париж, Лондон, Амстердам, Копенхаген, Хамбург и Хановер. Ръководителят на развойния отдел на Volkswagen Лекотоварни коли Кай Грюниц показва - „ Тези последни проби с съвсем идентични със серийните коли прототипи преди старта на серийното произвеждане на ID. Buzz ни обезпечават незаменими данни и изводи, нужни за прибавянето на последните фини линии на приключения артикул. ”

Eкспресивен нов дизайн, въодушевен от иконата T1
Прототипите на ID. Buzz към този момент са доста леко замаскирани и по този начин разкриват отдалеко напъните и поредната работа на дизайнерите на новия модел в преместването на стила на концептуалния модел от 2017 година в серийната версия от 2022 година - приликите са ярки и несъмнени. И двете версии на ID. Buzz улавят главните детайли в стила на T1 – именитият автентичен Bulli. Сред тях са извънредно късите надвеси на каросерията, оптималното вътрешно пространство, осъществено при минимални външни габарити и заемана повърхност на пътя, класическото разделяне на дизайна на каросерията на долно и горно равнище и емблематичните V-образни контури в предната част, формиращи присъщата физиономия на модела. И тъкмо като истинския Bulli, ID. Buzz употребява задно предаване.

Наред с отчетливите връзки със славните обичаи на модела, авангардният ID. Buzz придава и напълно ново лице на електрическата подвижност. Резултатът е един неповторим по рода си автомобил без действителни директни съперници – това е по този начин, тъй като новият ID. Buzz не употребява към този момент съществуваща платформа с опция за потребление на разнообразни видове задвижване и всички произлизащи от това взаимни отстъпки, а е целево и поредно създаден като електрически Bulli. Двете версии на ID. Buzz - микробус и Transporter са израз на интелигентни решения за подвижност, с което частните и бизнес клиентите на марката могат да посрещнат и дейно да противодействат на промените в климата.

Концепцията на платформата MEB разрешава високи динамични индикатори
В софтуерно отношение новата моделна линия употребява основата на на модулната платформа за модели с електрическо задвижване (MEB) от Volkswagen Group. И двете версии на ID. Buzz ще дебютират на пазара през 2022 година с литиево-йонна акумулаторна батерия с високо напрежение, която предлага брутен енергиен потенциал от 82 кВтч (77 кВтч нето). Батерията зарежда интегрирания в задния мост и задвижващ задните колела тягов електродвигател с мощ 150 кВт. Максималната скорост е електронно лимитирана до 145 км/ч. Официалните стойности във връзка с самостоятелния пробег към момента не са разполагаем, само че е реалност, че новият ID. Buzz е модел с изключителни динамични индикатори. Това от една страна се дължи ан обстоятелството, че електродвигателят може да развие оптималния си въртящ миг от 310 Нм сега на потеглянето, а от друга, този динамичен капацитет е комбиниран с доста невисок център на тежестта на каросерията в резултат на разположената ниско долу в подовата структура вид „ сандвич ” акумулаторна батерия. Благодарение на цялостната идея и структурата на ходовата част, новият ID. Buzz има и още едно доста преимущество – диаметърът на завой на електрическия Bulli е малко над 11,0 метра.

Maксимално оползотворяване на пространството и междуосие като при T6.1
Използвайки високотехнологичната основа на MEB, инженерите на Volkswagen Лекотоварни коли са създали гъвкава конструкция, която дава опция за извънредно необятен набор от приложения – със своите пет места мултифункционалният ID. Buzz дава отговор съвършено както на условията за прелестно превозване на свободното време, по този начин и на потребностите на бизнес потребителите. Триместният ID. Buzz Cargo на собствен ред поема ролята на съвременен Zero Emission Transporter. И това е единствено началото, тъй като през идната година да вземем за пример, гамата на модела ще бъде обогатена с удължено междуосие и всички произлизащи от него разширени благоприятни условия във връзка с вътрешното пространство.

Относно размерите може да се каже следното – при версиите ID. Buzz и ID. Buzz Cargo, които ще отбележат своята премиера през 2022 година със общоприетоо междуосие (2 988 мм), общата дължина е много компактна със своите 4 712 мм. За съпоставяне - с разлика от едвам два милиметра междуосието на новия ID. Buzz съвсем доближава това на T6.1, чиято обща дължина е 4904 мм. Благодарение на това, ID. Buzz може да предложи сходна вътрешна дължина, само че да употребява по-малки по размери места за паркиране. Каросерията на пътническата версия с впечатляваща остъклена повърхност е висока 1937 мм, а при версията Transporter височината е 1938 мм (1970 мм при T6.1) заради дребните разлики в шасито. Широчината при двете версии на ID. Buzz е 1 985 мм (без външните огледала); като по този индикатор новият модел е с 81 мм по-широк от T6.1. Новият модел се отличава с огромен диаметър на колелата (750 мм в диаметър) и се предлага с джанти с размер от 18 до 21 цола.

Много пространство за пасажери, за багаж и за работа
Благодарение на извънредно ефикасната в оползотворяването на пространството софтуерна архитектура MEB, ID. Buzz и ID. Buzz Cargo показват впечатляващи достижения в тази област. Дори при претовареност на всички пътнически места на борда, петместният ID. Buzz може да транспортира до 1121 литра багаж. Максималният товарен размер при оборудвания с бариера зад първия ред седалки ID. Buzz Cargo пък е над 3,9 м3

„ Plug & Charge “ и в двете посоки зареждане
Навата моделна линия ще бъде оборудвана с редица интелигентни решения за зареждане, като в бъдеще най-новият ID. програмен продукт ще включва и функционалността "Plug & Charge ". При нея ID. Buzz минава автоматизирано и независимо процеса на автентификация при включване на куплунга в бързозарядните станции (DC/прав ток) на доста от доставчиците на зарядни услуги и по този метод обменя всички нужни данни със станцията, улеснявайки своя притежател и правейки всекидневието доста по-удобно и прелестно. Налице е и новата функционалност за в двете посоки зареждане, която разкрива напълно нов набор от благоприятни условия. Така да вземем за пример, занапред нататък притежателите ще могат да съхраняват непотребната сила от домашната фотоволтаична система в акумулаторната батерия на ID. Buzz и да я употребяват назад за зареждане на консуматорите в дома вечер, осигурявайки си непрекъснато и самостоятелно енергозахранване даже когато няма слънце.

Софтуерна актуализация Over the Air и новаторски асистиращи системи
При ID. Buzz също както и при всички останали членове на семейството от ID. модели, софтуерната актуализации към този момент могат да се правят безжично посредством мобилна връзка – ОТА (Over the Air). Става дума за обновяването на програмното обезпечаване на инфотейнмънт системите, както и за актуализации в региона на реализирането на зарядния развой и на системите за асистенция на лидера. Гамата от асистиращи системи включва новаторски мрежови технологии като „ Тренирано паркиране “ (автоматично влизане и излизане от мястото за паркиране), „ Car2X “ (предупреждения и известия за рискове на пътя в непосредствена близост) и най-новата версия на системата „ Travel Assist “ с опция за потребление на данни от рояка и полуавтоматично ръководство на автомобила в надлъжна (ускорение и спиране) и напречна посока (управление) в целия скоростен диапазон.

Премиера на пазарите в Европа през месец септември
Малко след старта на серийното произвеждане на ID. Buzz през първото полугодие, ще последва и европейската пазарна премиера на новата моделна линия, планувана за есента. Предстои новият ID. Buzz да дебютира и на пазара в Съединени американски щати, като това ще бъде едно предстоящо от доста американски почитатели завръщане на модела по пътищата сред Ню Йорк и Сан Франциско.

Първият предходник на ID. Buzz дебютира преди 50 години
Между другото, ID. Buzz не е първият Bulli с електрическо задвижване, тъй като още преди 50 години Volkswagen показа на ревюто в Хановер първия първообраз на Т2, задвижван от ситуиран откъм гърба електрически мотор. Постижимият по това време оптимален самостоятелен пробег от 85 километра бе очевиден симптом, че технологията в региона на акумулаторните акумулатори към момента е надалеч от практичността и всеобщата приложимост, само че това не трансформира обстоятелството, че родената през 1972 година фантазия за Bulli без местни излъчвания ще се трансформира в действителност през 2022 година.

*Източник: www.vw-lekotovarni.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР