• CUPRA показва концептуалния автомобил Tavascan, първият изцяло електрически автомобил на марката • plug-in

...
•	CUPRA показва концептуалния автомобил
Tavascan, първият изцяло електрически
автомобил на марката •	plug-in
Коментари Харесай

SEAT ускорява електрическата си офанзива във Франкфурт

• CUPRA демонстрира концептуалния автомобил Tavascan, първият напълно електрически автомобил на марката
• plug-in хибридния SEAT Tarraco се появява в края на 2020 година
• Mattias Ekström, нов дипломат на CUPRA

SEAT идва на автомобилното изложение във Франкфурт на висока скорост с електрическата си атака. След обявяването на SEAT Mii electric и el-Born, първите два напълно електрически модела на марката, на интернационалното ревю CUPRA представя своя нов концептуален автомобил Tavascan. Към него ще се присъедини новият SEAT Tarraco FR PHEV, първият хибриден електрически всъдеход на марката, който ще направи своя дебют във Франкфурт и е четвъртият електрически модел от шестте, които компанията разгласи, че ще стартира до 2021 година

След CUPRA Formentor, първият модел, разработен специално за марката, оборудван с хибриден мотор и плануван за пускане на пазара през идната година, концептуалният автомобил Tavascan е първият изцяло електромобил на CUPRA и е разработен на платформата MEB.

SEAT идва във Франкфурт, след като постигна най-високата цифра на продажбите от януари до август в своята история. Доставките на компанията в световен мащаб се покачиха със 7,2% за общ обем от 411 600 автомобила.

На конференция президентът на SEAT Лука де Мео съобщи, че „ IAA идва в страхотно време за нас с исторически продажби и финансови резултати. Нашата позиция ни позволява да останем ангажирани и да продължим да влагаме в подвижност за бъдещите генерации с решения, които се адаптират за утрешния ден. Електрификацията е основна част от тази мобилност, както и микромобилността и разработването на решения, които се грижат за нея. “

Два внушителни модела на сцената
Новият CUPRA Tavascan и SEAT Tarraco FR PHEV представляват крачка напред в настъплението си за електрическа мобилност. Концептуалният автомобил CUPRA обединява солидността на SUV със спортността на купе, умислен с най-високите стандарти за изисканост, елегантност и дизайн, които отличават марката. В багажника той интегрира концепцията CUPRA eXS kickScooter, специално разработена за случая.

Освен това новият SEAT Tarraco към този момент се предлага във хибридна версия на двигателя и FR версия, която се характеризира с обсег над 50 км и емисии под 50 г / км. Предоставяйки 245 к.с. благодарение на бензиновия си двигател със 110 кВт / 150 к.с. и електромотора си 85 кВт / 116 к.с., Tarraco PHEV е най-мощният в гамата.

На конференция вицепрезидентът на SEAT за научноизследователска и развойна дейност Аксел Андорф акцентира, „ че plug-in хибридът Tarraco чудесно илюстрира нашата стратегия за по-устойчива подвижност и в същото време резервира цялата динамичност и забавление в шофирането, които характеризират всеки модел SEAT и особено нашите FR модели. "

Цел: демократизиране на електрическата мобилност
SEAT също употребява рамката на автомобилното ревю, с цел да разгласи, че предпродажбите на новия Mii electric ще започнат от средата на септември, като по този метод ще допринесат за по-достъпна електрическа подвижност с автомобил, който е чевръст и уверено градски.

Семейството CUPRA пораства
За да продължи да подтиква бъдещето на моторните надпревари, CUPRA показва Mattias Ekström като нов дипломат на марката. Шведският играч се присъединява към племето, с цел да управлява стратегията за електрически надпревари на CUPRA. В допълнение, Ekström ще стане официален пилот на e-Racer на CUPRA на бъдещите електрически надпревари и ще си сътрудничи при създаването на моделите за електрически надпревари на марката.

Вицепрезидентът на SEAT за продажби и маркетинг и изпълнителният шеф на CUPRA Уейн Грифитс показа, че „ CUPRA Tavascan е впечатляващ концептуален автомобил, който показва големия капацитет на марката. Големият му размер, спортен дизайн, изисканият интериор и технологично усъвършенстваният двигател подхождат на съществен момент по пътя, който пътува CUPRA. “Той продължи „ автоспортът е в основата на ДНК на CUPRA. Ние ръководехме създаването на първия напълно електрически състезателен автомобил, CUPRA e-Racer. Сега можем да разчитаме на ноу-хау и опита на Mattias Ekström както за създаването на този модел, по този начин и за електрическата стратегия на марката за надпревари, за да продължи да бъде водач в тази област. "

Тази вест следва консолидирането на организационната конструкция на CUPRA с назначаването на висшия мениджърски екип и разширението на работната мощ с 50%. Новата марка чупи върховете тази година и от януари до август е продала 17 100 автомобила, което е със 71% повече в сравнение със същия интервал на 2018 година Освен това тази година е започнало изграждането на новото й седалище, разположено до Съоръженията на централния офис на SEAT в Марторел. През август CUPRA разгласи съглашението с FC Barcelona, превръщайки се в световен сътрудник на автомобилния и мобилния екип на Barça.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР