• CUPRA Formentor, първият модел, разработен специално за CUPRA, ще бъде представен като

...
•	CUPRA Formentor, първият модел, разработен
специално за CUPRA, ще бъде
представен като
Коментари Харесай

SEAT и CUPRA отиват на изложението в Женева с куп нови автомобили

• CUPRA Formentor, първият модел, разработен специално за CUPRA, ще бъде
представен като международна премиера
• Дебют пред необятната аудитория за CUPRA Leon, който ще бъде показан в две версии – хечбек с 5 порти и Sportstourer
• Изцяло новият SEAT Leon ще бъде представен в цялостната си гама с алтернативни задвижвания, в това число и версия CNG
• На автосалона ще бъде премиерата на SEAT Tarraco FR,дългоочакваното равнище на оборудване, което отваря ново измерение за най-големия SUV на марката
• SEAT ще показа и последните си новини по отношение на градска подвижност, планирани в началото за Mobile World Congress

Тазгодишното автомобилно ревю в Женева ще събере голям брой нови и вълнуващи коли и разработки, сред които и празнуващият международната си премиера CUPRA Formentor, първият модел, разработен извънредно за CUPRA, както и първият CUPRA Leon, с дебют за първи път пред широката аудитория.

SEAT също ще отпразнува и дебют на напълно новия SEAT Leon пред необятната общност в пълната гама от версии с различно задвижване – „ мек “ хибрид, Plug-in хибрид, както и версия CNG, показана за първи път - както и премиерата на SEAT Tarraco FR.

„ На автомобилното ревю в Женева ще бъде една от първите възможности клиентите да видят нашата продуктова офанзива за 2020 – в лицето на SEAT Leon, CUPRA Leon и CUPRA Formentor, всички от които ще се предлагат във версии като Plug-in хибриди. Тези артикули ще изпратят двете марки на следващо равнище “, съобщи изпълнителният вицепрезидент на SEAT по продажбите и маркетинга и изпълнителен шеф на CUPRA Уейн Грифитс. „ Ние отговаряме на изискванията на пазара, с цел да предложим гама от динамични, икономични, свързани и безопасни коли, които могат да осигуряват всичко, от което се нуждаят нашите клиенти, като в същото време се придържаме към задачите си да намалим влиянието си върху околната среда. “

Компанията също по този начин ще се възползва от възможността да показа последните си новини по отношение на градската подвижност, които в началото бяха планувани за Mobile World Congress, включително и световната премиера на eScooter.

Изцяло новият SEAT Leon слага стандарт
На тазгодишното автомобилно ревю в Женева напълно новият SEAT Leon идва с пълна гама от различни задвижвания.

Изцяло новият SEAT Leon ще бъде представен във разновидности като „ мек “ хибрид (eTSI), plug-in хибрид (eHYBRID) и CNG (TGI) за първи път. Това е ключов миг, защото индустрията търси варианти за диверсификация спрямо клиента.

CNG (TGI)
Изцяло новият SEAT Leon ще бъде показан за първи път с 1,5-литров TGI елемент на CNG, който генерира мощ 96 кВт/130 к.с. Автомобилът е оборудван с три CNG-бутилки с общ чист потенциал от 17,3 кг, което осигурява на новия SEAT Leon TGI автономен пробег до 440 км. И в случай че CNG-бутилките се окажат празни, моторът превключва автоматично на бензин, докато автомобилът стигне до следващата метанстанция. След като той е към този момент там, зареждането е елементарно като при всеки друг модел в гамата.

Изцяло новият SEAT Leon TGI също извежда удобството, комфорта и управляемостта до следващо равнище, като в този момент към този момент включва технологията Digital Cockpit на SEAT, за първи път в CNG-модел от гамата на на марката, - добавяйки по-голяма изясненост по отношение информацията за лидера.

За първи път се вкарва и системата за профил на шофиране на SEAT, което значи, че клиентите могат по-добре да персонализират шофирането в зависимост от самостоятелните си желания. Налични сa четири режима: Eco, Normal, Sport и Individual, което прави напълно новия SEAT Leon TGI още по-желана опция.

PHEV (eHYBRID) и mHEV (eTSI)

И защото SEAТ залага от ден на ден на електрификацията, четвъртото поколение Leon включва и усъвършенствано Plug-in хибриднo задвижване. Съчетавайки бензинов мотор TSI с електромотор, системата генерира мощ 150 кВт/204 к.с. Благодарение на 13-киловатчасовия литиево-йонен батерия автомобилът предлага пробег до 60 км напълно на електричество – идеално за повишена ефективност или за пътешестване из градските улици,където регулациите за качеството на въздуха са по-строги.

Изцяло новият SEAT Leon също използва технология вид „ мек хибрид “ (eTSI), което позволява на компактния автомобил да осигури още по-високи равнища на горивна ефективност. Системата, която се предлага за бензиновите мотори 1.0 TSI 81 кВт/110 к.с. и 1,5 110 кВт/150 к.с. (само с DSG-трансмисия и технология shift-by-wire), свързва 48-волтова система вид „ мек хибрид “ с мотор на вътрешно горене, което освен покачва ефективността вследствие на електрификацията.

SEAT Tarracо става още по-желан

SEAT Tarraco е важeн aвтомобил за марката, а потребителското търсене за най-големия SUV в гамата остава мощно. Както и при другите коли в моделната палитра, клиентите чакат идващия стадий от лансирането на автомобила с въвеждането на по-спортното равнище FR.
Оборудването FR прави автомобила още по-примамлив както с редица усъвършенствания в екстериора, по този начин и в интериора. Отвън Tarraco получава характерна за нивото радиаторна решетка, по-широки колела и черни арки на калниците, черни рейки на покрива, както и рамки на прозорците и странични огледала, решени в цвят Cosmo Grey. В задната част на Tarraco нов спортен спойлер, светлинна линия по цялата широчина на каросерията, ексклузивен заден дифузор, логото на FR на багажника и името на Tarraco, изписано с ръкописен шрифт, съдействат за характерен външен тип.
Оборудването Tarraco FR е обогатено с новата ексклузивна багра Merlot Red. Визията е допълнена с опционални 20 ” FR алуминиеви джанти (стандартно: 19 ” FR фрезовани алуминиеви джанти).
Отвътре нов състезателен волан с логото на FR, алуминиеви педали, инфотейнмънт система с 9,2-инчов екран и ексклузивни електрически седалки с функционалност памет отличават Tarraco FR от останалите в гамата.
Tarraco също по този начин разчита на спортно окачване, което обезпечава возия и управляемост, предстоящи от автомобил, носещ лого, което му оказва помощ да се отличава от другите равнища на оборудване (Style и Xcellence).

CUPRA влиза на пазара с летящ старт
CUPRA Leon
Дебют пред необятната аудитория прави първият CUPRA Leon, наличен както като хечбек с 5 порти, по този начин и във версия Sportstourer. Моделът предлага напредничав динамичен дизайн и първокачествен интериор, усещане при шофиране на високо равнище и широк набор от варианти за персонализиране.

Но множеството хора ще бъдат заинтригувани от характерностите и динамичността - и в тези връзки напълно новият CUPRA Leon не разочарова. Гамата от мотори включва 2-литрови бензинови елементи с 245, 300 и 310 к.с. (само за Sportstourer с 4Drive), като всички се предлагат единствено с DSG и технология „ shift-by-wire “. И в свят, който непрекъснато се стреми да понижи въздействието си върху околната среда, CUPRA Leon предлага за първи път високоефективен Plug-in хибриден вариант, който обезпечава 245 к.с. с двата си двигателя – на вътрешно горене и електрически - работещи по едно и също време.

CUPRA e-Racer
Моторспортът се трансформира, като се приспособява към изменящия се напън от страна на основателите на разпоредбите и от света като цяло, а CUPRA оказва помощ на прехода с развитието на първия в света изцяло електрически туринг състезателен автомобил.

CUPRA e-Racer носи всички преимущества на чисто електрическото задвижване. Четири електродвигателя се комбинират, за да осигурят оптималната мощ 680 к.с. и максимален въртящ миг 960 Нм, генерирани благодарение на 65-киловатчасова батерия.

От 2021 година ще се организира шампионат PURE ETCR за електрически туринг коли, който ще подчертае какъв брой разнообразни са състезанията с електрически автомобили и какво вълнение може да провокира този тип технология.

CUPRA Formentor
Забавлението не свършва дотук, CUPRA извежда идващия стадий от своя проект за растеж на автомобилното ревю в Женева. CUPRA Formentor, първият модел, разработен особено за CUPRA, ще излезе на сцената като международна премиера.

SEAT е единствената компания, която проектира, създава, създава и продава коли в Испания. Мултинационалната компания, член на Volkswagen Group, е със седалище в Марторел (Барселона), изнася 80% от своите автомобили и участва на пазара в 80 държави на пет континента. През 2019 година SEAT продаде 574 100 автомобила, най-доброто постижение в историята на компанията.

Групата SEAT разполага с над 15 000 специалисти в трите си производствени центъра - Барселона, Eл Прат де Лобрегат и Марторел, където се произвеждат изключително сполучливите модели Ibiza, Arona и Leon. Освен това компанията създава Ateca и Toledo в Чехия, Alhambra в Португалия и Mii electric, първия електрически автомобил на компанията, в Словакия.

Мултинационалната компания разполага с технически център, който функционира като хъб на знанието, сплотяващ 1000 инженери, които са фокусирани върху разработването на нововъведения за най-големия промишлен вложител в областта на научноизследователската и развойната активност в Испания. SEAT вече разполага с най-новата технология за свързаност в своята гама от коли и понастоящем е зает в глобалния процес на цифровизация за насърчаване на подвижността на бъдещето.

*Източник: www.seat.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР