• Растителна смес при неврози и депресия. Смесете 10 г

...
• Растителна смес при неврози и депресия. Смесете 10 г
Коментари Харесай

Настойка и масаж при депресия от легендарната Света Хилдегард 

• Растителна примес при неврози и меланхолия. Смесете 10 г червен картарион, 10 г жълт кантарион, 5 г корен от градинска ангелика, 5 г корен от оман и 2 литра алено вино. Сложете виното да заври и изсипете в него билките и корените, сместа ври 10 минути, с цел да се изпари алкохолът. След това престоява 12 часа, като от време на време се разклаща и най-после се прецежда.

Болните да пият по 20 мл след ястие, лечебният курс е към един месец.

• При меланхолия и психическо напрежение измивайте вечер главата си с запарка от дива мащерка – 200 г от билката на 3 литра вода. Попарете билката с вряла вода, охладете, изцедете и с положителни мисли обливайте главата си, като си представяте по какъв начин с всяко хаванче вода отмивате депресията и психическата изтощеност.

• Масаж преди сън за страдащите от страхови неврози. Разтривайте гърба от опашата кост до шията с доста нежни придвижвания. Използвайте мас, подготвен по следната рецепта: излейте в емайлирана тенджера 1 литър царевично масло и прибавете по 10 г корени от валериана, съцветия и листа от маточина, аптечна лайка, жълта комунига, култивиран чай, жълт кантарион и билката дяволска уста.

Билките (независимо сушени или преди малко набрани) би трябвало да бъдат покрити с маслото. Ако не ви стигне 1 литър, прибавете още. След това сместа се поставя на муден огън за 2 часа, след което да престои 12 часа. Прецедете през марля и използвайте за отпускащия масаж. Този мас може да се употребява и за успокоителен масаж при заекване.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР