• Първият хибриден автомобил в историята на Maserati • Разработен от Лабораторията

...
• Първият хибриден автомобил в
историята на Maserati
• Разработен от Лабораторията
Коментари Харесай

Новото Ghibli Hybrid: първото електрифицирано превозно средство в историята на Maserati

• Първият хибриден автомобил в историята на Maserati
• Разработен от Лабораторията за иновации Maserati в Модена
• Моделът ще се създава в завода Avvocato Giovanni Agnelli (AGAP) в Груляско (Торино) от септември.

Искрата на електрификацията запалва бъдещето на Maserati: с новото Ghibli Hybrid марката Тризъбец навлиза в света на електрификацията.
Новото Ghibli Hybrid съставлява един от най-амбициозните планове за Maserati, който след оповестяването на новия мотор за супер спортния автомобил MC20 към този момент поставя белег с още една крачка напред към новата ера за марката.

Изборът за въвеждане на хибридната технология на седана Ghibli не е инцидентен: този модел с над 100 000 бройки, произведени от стартирането му през 2013 година, перфектно олицетворява ДНК на основания в Modena производител.

Всъщност предизвикването пред Maserati бе да влезе в света на електрификацията, без да трансформира главните философии и ценности на марката. Резултатът? Създаването на най-хубавия възможен хибрид. Нещо повече, Ghibli Hybrid ще запази безпогрешния тон, който постоянно е отличавал всяко Maserati.

Пристигането на новия Ghibli Hybrid разширява гамата Maserati, която в този момент е още по-конкурентна и дава отговор на изискванията на пазара.

Дизайн
Ghibli Hybrid е незабавно различим, благодарение частично на новия дизайн както на екстериора, по този начин и на интериора. Общият знаменател на рестайлинга, разработен от Centro Stile Maserati, е синият цвят, избран да разпознава всички автомобили с хибридна технология и новия свят, който съставляват.

При екстериора синият цвят характеризира трите емблематични странични въздухопровода, спирачните апарати и мълнията в овала на Тризъбеца на задната колона. Същият наследник цвят се появява още веднъж в автомобила, по-специално върху бродираните шевове на седалките. Новият Ghibli Hybrid също въвежда ново стилистично решение, започвайки от новата предна решетка, с загради, преработени да съставляват камертон, музикално устройство, което основава звук с изключителна непорочност и което също предизвиква самия знак Тризъбец. Има значителни промени в задната част на автомобила, където светлинните клъстери са изцяло актуализирани, с бумерангообразен профил, въодушевен от 3200 GT и концептуалния автомобил Alfieri.

Mild Hybrid
В съвършена естетика със своята ДНК, Maserati е избрала хибридно решение, фокусирано основно върху възстановяване на производителността, като същевременно намалява разхода на гориво и вредните емисии.

Хибридната технология използва кинетичната сила, която автомобилът натрупва, когато е в придвижване, възстановява я и я трансформира в електричество по време на понижаване на скоростта и прекъсване и я съхранява в батерия.

Иновативният силов мотор, резултатът от задълбочената инженерна разработка от техниците и инженерите от Maserati Innovation Lab в Модена, съчетава мотор с вътрешно горене (4 цилиндъра, турбо, работен размер 2,0 л) с 48-волтов алтернатор и допълнителен електрически компресор (e-Booster), поддържан от батерия. Това решение е неповторимо в своя сегмент и е първото в ново поколение силови мотори, с съвършено съчетание между продуктивност, успеваемост и удоволствие от шофирането.

Батерията е инсталирана в задната част на автомобила, с преимущества по повод на подобреното систематизиране на тежестта.

Тази версия тежи към 80 кг. по-малко от Ghibli Diesel.

Благодарение на оптималната мощ от 330 к.с. и въртящия миг от 450 Нм, доставени от едвам 1500 оборота в минута, новите данни за продуктивността на Ghibli Hybrid са доста впечатляващи: максимална скорост от 255 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 секунди. Пътниците в Ghibli Hybrid към момента ще се възхищават на безпогрешния тон, който характеризира всички модели Maserati, посредством на оптимизирания шумозаглушител, който включва специално проектирани резонатори.

Свързаност
Ghibli Hybrid отбелязва и дебюта на новата система Maserati Connect, която позволява постоянна връзка с автомобила: обменът на информация продължава, когато сте в движение, за възстановяване на услугите, предлагани на лидера. Освен актуализирането на софтуерните пакети, системата прави инспекции на автомобила и следи системите за сигурност на сигурността при спешни случаи.

Мултимедийната система Maserati Intelligent Assistant е последно потомство, основана на цифрови входове от Android Automotive, програмен продукт, който дава иновативно потребителско преживяване, напълно адаптивно към персоналните желания на водача. HD дисплеят на мултимедийната система, с нова графика, по-удобна за потребителя и с изчистен дизайн, е увеличен в размер от 8 ”4 до 10 ”1. Въведен е и нов инструментален панел с цифрови устройства и нова графика.

Електрификация по метод Maserati
Новoto Ghibli Hybrid съставлява първата стъпка в проект, който ще докара до електрификация на всички нови модели Maserati. Първите напълно електрически автомобили на марката ще бъдат новите GranTurismo и GranCabrio, планувани за 2021 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР