• Модерна технологична система за административно управление на чакащи клиенти

...
• Модерна технологична система за административно управление на чакащи клиенти
Коментари Харесай

Община Елин Пелин подобрява обслужването на граждани с ICT решения от А1

• Модерна софтуерна система за административно ръководство на чакащи клиенти
• Управление на автомобилния парк с A1 Auto Control
• Контрол на достъпа в постройката със специфични турникети

Община Елин Пелин предприе огромен план за рационализация на процесите по обслужване на жители. С поддръжката на софтуерния си сътрудник А1, общината вкара ICT решения, които имат за цел да подобрят обслужването на жителите и да покачат успеваемостта на общината като цяло.

В община Елин Пелин към този момент работят решения за усъвършенстване на опашките и за надзор на достъпа. Внедрена е и модерна система за пожароизвестяване и съвременно решение за ръководство на автомобилния парк. Така жителите на град Елин Пелин и чиновниците в общината могат да се възползват от улесненията на дигитализацията при осъществяване на най-често употребяваните административни услуги.

„ Радвам се, че с софтуерните решения на А1 община Елин Пелин към този момент дава още по-добро обслужване на хората в града. Волята да се модернизира и улеснява работата на администрацията води освен до повишение на качеството на потребителското преживяване за жителите, само че и до по-добра успеваемост при потребление на ресурсите. “, разяснява Иван Иванов, старши шеф „ Корпоративни продажби “ в А1 България.

„ Удобството за жителите постоянно е било наша първостепенна цел. Общината ни направи последваща крачка към потреблението на цифровите технологии за благосъстоянието на локалната общественост. Сигурен съм, че нашите съграждани, чиновници и посетители, ще оценят тези старания. “, съобщи доцент доктор инж. Ивайло Симеонов, кмет на община Елин Пелин.

Община Елин Пелин е в ТОП 5 по вложения за 2020 година и за равнище на работна заплата в страната. Кметът доцент Ивайло Симеонов получи самопризнание в националната самодейност

„ Кмет на годината “ в три следващи години, в това число „ Кмет на жителите “ през 2021 година и в категория „ Градска среда “ през 2022 година

Мащабният план за цифровизация в община Елин Пелин включва съвременна софтуерна система за административно ръководство на чакащи клиенти. Благодарение на софтуерното решение се наблюдава натовареността на гишетата и чиновниците, тъй че да се усъвършенства процеса по даване на административни услуги.

Оптимизацията на процеса, осъществена с нововъведението, освобождава на екипа на общината време за осъществяване на експертна работа, което води до повишение на успеваемостта с до 30%.

Системата включва 32-инчов екран за визуализиране на реда на изчакване, киоск терминал, указващ информация и издаващ билети. Процесът се ръководи от софтуерна система, а устройствата, употребявани от жителите, са с функционален дизайн, който дава комфортен и подсъзнателен метод на приложимост. По този метод посетителите в община Елин Пелин елементарно и комфортно получават информация за предоставяните административни услуги и билети от специфичен киоск терминал. С помощта на екраните те могат да наблюдават и реда си при изчакване. Освен понижаване на времето за очакване, анализът от системата разрешава и да се разпознават основни области от активността на администрацията, които се нуждаят от усъвършенстване.

Автомобилният парк, с който община Елин Пелин прави своята активност, разчита на софтуерна услуга - A1 Auto Control. С нея посредством мобилно приложение представителите на общината елементарно и дейно наблюдават маршрута и продължителността на пътуванията и покачват сигурността на колите и водачите. Услугата разрешава усъвършенстване и обмисляне на транспортната активност през телефон или таблет, на всички места в България и чужбина. Предимство за общината е, че решението не изисква вложения в хардуер.

В допълнение, община Елин Пелин употребява и решение за надзор на достъпа със специфични турникети. Внедреното от А1 решение оказва помощ на представителите на администрацията да управляват оптимално човекопотока в постройката, което е от основно значение за съблюдаване на ограниченията за сигурност. Решението е съобразено със характерните потребности на община Елин Пелин, а спомагателна изгода е, че А1 дава системата „ като услуга “ с абонаментни такси, което икономисва потребността от първична инвестиция.

ICT решенията в община Елин Пелин са част от богатото портфолио софтуерни услуги, които А1 предлага на обществените институции и бизнес организациите по модела „ като услуга “. Чрез тях фирмите и обществените институции могат да разчитат на съвещания за софтуерни решения в областта на систематичната интеграция, софтуера като услуга, инфраструктура като услуга, киберсигурност и „ Интернет на нещата “, с които да вземат решение най-належащите си проблеми.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР