• Maserati разширява колекцията Trofeo: към Levante се присъединяват Ghibli и

...
• Maserati разширява колекцията Trofeo: към Levante
се присъединяват Ghibli и
Коментари Харесай

Trofeo: Най-мощната колекция Maserati някога

• Maserati уголемява сбирката Trofeo: към Levante се причисляват Ghibli и Quattroporte
• Ghibli и Quattroporte Trofeo: най-бързите седани Maserati някога;
• Технически спецификации;
• V8 мотор в Ghibli за първи път
• Нови бордови технологични характеристики за сбирката Trofeo

Maserati написа нова глава от своята история, като уголемява сбирката си Trofeo. След пускането на Levante Trofeo през 2018 година, най-екстремната, най- мощната версия на SUV, новите Quattroporte и Ghibli Trofeo към този момент са на налични, постигайки върха на производителността, спортността и лукса.

За да подчертаем още един път изцяло италианската еднаквост на Maserati, цветовете, определени за стартирането на колекцията Trofeo, са тези на знамето на страната: зелено за Quattroporte, бяло за Levante и червено за Ghibli, които се съчетават перфектно с хромираните детайли и луксозните червени линии за особено агресивен и грациозен външен тип.
Maserati реинтерпретира своите седани, представяйки V8 мотора.

Сърцето на Ghibli и Quattroporte Trofeo е 3.8 литров V8 Twin Turbo с мощ 580 к.с. при 6 250 об/мин и върхов въртящ миг от 730 Нм.

Двигателят, който към този момент разкри цялата си мощност при Levante Trofeo, е конструиран в завода Ferrari в Маранело по спецификациите на Maserati и е модифициран и създаден, за да обезпечи еднообразно впечатляващи характеристики както при седаните със задно ситуирани мотори.



Въпреки че е изцяло нов за Ghibli, V8 двигателят към този момент е бил употребен в миналото при Quattroporte GTS, във версията с 530 к.с. Днес V8 моторът с мощ 580 к.с. се предлага за новите Ghibli, Quattroporte и Levante* Trofeo, в цялостно сходство със стандартите за горивна успеваемост и излъчвания.

Ghibli и Quattroporte Trofeo с горделивост могат да твърдят, че са най-бързите седани Maserati досега, с оптималната скорост от 326 км/ч. Максималната скорост на Леванте Трофео е 302 км/ч.

Подобно на Levante Trofeo, новите Ghibli и Quattroporte Trofeo също включват интегрираната система за ръководство на автомобила (IVC) със специфична конфигурация, която гарантира подобрена динамичност на шофиране, по-голяма дейна сигурност и още по-вълнуващо показване. Седаните имат бутон Corsa, който настройва автомобила за още по-спортен жанр на шофиране. Включена е и Launch Control функционалност, която за пръв път се появи при Levante Trofeo, с цел да отприщи цялата мощност на мотора и да осигури спираща дъха продуктивност и автентично Maserati шофиране.

Докато неповторимият автограф на всяко Maserati е звукът на неговия мотор, сега колекцията Trofeo ще бъде още по-безпогрешна на външен тип, благодарение на специфични стилистични щрихи, които характеризират тези модели с висша мощ. Те включват предна решетка с двойни отвесни ленти в черно пиано покритие, както и въвеждането на въглеродни нишки върху облицовките на предния въздухопровод и заден дифузьор, за още по-агресивен ефект.

Цялата сбирка Trofeo се отличава с червените елементи, които характеризират долните профили на страничните вентилационни отвори и мълниеносната ивица върху логото с Тризъбеца на C- колоните.

Налични са осезаеми промени в задната част на автомобила, където светлинните клъстери са напълно актуализирани, с бумерангообразен профил, въодушевен от 3200 GT и концептуалния автомобил Alfieri.

По отношение на Ghibli Trofeo, капакът на двигателя също е с нов дизайн, приключен с два нападателни въздуховода за по-добро охлаждане, сходно на Levante Trofeo.
Ghibli и Quattroporte Trofeo са оборудвани с 21-инчови алуминиеви джанти Orione. 22-инчови джанти Orione се оферират на Levante Trofeo.

Охарактеризяването на Trofeo продължава в интериора, с нов бордови панел, който показва извънреден интерфейс при включване, до момента в който облегалките за глава са бродирани с логото Trofeo с триизмерен релеф. Изключителността се разгръща и върху интериорната тапицерия, направена от пълнозърнеста естествена кожа Pieno Fiore.

Системата ADAS е актуализирана, включвайки нови функции, а Active Driving Assist - функционалността за асистиране по време на шофиране - вече може да се задейства и по градски пътища и по елементарни автомагистрали.

Новите технологии се появяват и в MIA (Maserati Intelligent Assistant), мултимедийният екран е с подобрена разграничителна дарба и по-голям размер - 10.1 ” - както при Ghibli Trofeo, така и при Quattroporte Trofeo, до момента в който Levante запазва 8.4 ” екрана, само че с усъвършенствана резолюция и графика. Освен това, посредством на програмата Maserati Connect, сбирката Trofeo винаги е обвързвана с цялостен набор от услуги за по-лесно и интуитивно потребление.

Ghibli и Quattroporte Trofeo ще бъдат контруирани в завода Avvocato Giovanni Agnelli (AGAP) в Груляско (Торино), а Levante Trofeo в завода Мирафиори (Торино).
*590 к.с. за някои пазари

Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР