​​​​​​​Сигналът срещу директора на дирекция от Столична община, Район Подуяне,

...
​​​​​​​Сигналът срещу директора на дирекция от Столична община, Район Подуяне,
Коментари Харесай

Прокурор Русинова разкри с какви методи спипаната с подкуп шефка на "Подуяне" е мамила с обществените поръчки!

​​​​​​​Сигналът против шефа на дирекция от Столична община, Район " Подуяне ", е от лице, осведомено с активността му. Изнесените в сигнала данни се потвърдиха и от други очевидци, както и от последвалите претърсвания и изземвания. Не е ясно дали управителни лица от регион " Подуяне " са били наясно с порочната скица. Разпитани са други длъжностни лица. Това заяви на ексклузивен брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

От прокуратурата и ГДБОП не оповестиха публично името на арестувания с рушвет шеф, само че съгласно информация на БЛИЦ това е основният юрист на регион " Подуяне " Лилия Геринска.

" Във всички случаи лицето е било ръководител на комисия. Фирмите, които печелят публичните поръчки, са били близки до нея. Във всяка поръчка са употребявани разнообразни способи: замяна на документи, подправяне на подписи. Става дума за строителни действия, за саниране, за доставка на хранителни артикули ", сподели още Русинова.

" Парите са изтеглени в същия ден от клон на банка, от сметка на сдружението, спечелило въпросната социална поръчка. Намерени са във типа, в който са изтеглени от банката. На срещата е била сама ", посочи ръководителят на Софийска градска прокуратура.

Извънредно! Нов мегаскандал поради рекет! Закопчаха началник в Столична община с рушвет

По досъдебното произвеждане данните са за публични поръчки от предходната година насам, стана ясно още по време на брифинга.

Оперативната работа е извършена със съдействието на Столична община и персонално на госпожа Фандъкова, сподели от своя страна шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР