​В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов по време на официалното

...
​В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов по време на официалното
Коментари Харесай

България и Република Корея подписаха двустранни документи в областта на енергетиката и външните работи

​В наличието на министър-председателя Бойко Борисов по време на формалното му посещаване в Република Корея бяха подписани двустранни документи за съдействие в региона на енергетиката и на външните работи, оповестиха от държавната пресслужба.

Министерството на енергетиката на Република България и Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката на Република Корея подписаха Меморандум за съгласие. Документът планува подкрепяне съдействието сред двете страни в региона на възобновимите енергийни източници и енергийната успеваемост. Меморандумът ще насърчи присъединяване на компании от двете страни в търгове в региона на енергетиката, както и ще поддържа развиването на връзките сред България и Република Корея в областта на потреблението на нуклеарната сила за мирни цели.



Меморандумът за съгласие планува още продан на специалисти и съдействие сред енергийни компании и научни институти на двете страни в региона на новите енергийни технологии. Енергийни компании и научни институти от България и Република Корея ще си сътрудничат в областта на новите технологии за повишение на енергийната успеваемост и запазване на околната среда.

Документът бе подписан от изключителния и пълномощен дипломат на България в Република Корея Петко Драганов, а от страна на домакините – от министъра на търговията, промишлеността и енергетиката Йо Мун-хи.

Меморандум сред министерствата на външните работи на Република България и Република Корея за взаимни празнувания на 30-ата годишнина от определяне на дипломатически връзки сред двете страни бе подписан в Сеул. Началото им е сложено на 23 март 1990 година

Документа подписаха заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев и неговият сътрудник – заместник-министърът на външните работи на Република Корея Чо Сей-Юн.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР