​Стокообменът между България и Южна Корея бележи 48% ръст за

...
​Стокообменът между България и Южна Корея бележи 48% ръст за
Коментари Харесай

Стокообменът между България и Южна Корея е нараснал с 48%

​Стокообменът сред България и Южна Корея бележи 48% растеж за 2018 година и доближава 286.6 млн. $. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на българо-корейски бизнес конгрес в Сеул. Програмата на министъра е част от формалното посещаване на министър-председателя Бойко Борисов в Република Корея.

По време на форума икономическият министър посочи, че с изключение на от повишаване в количествено отношение, България е заинтригувана и от нашарване на стоковата конструкция на взаимната търговия. Той акцентира, че има капацитет за увеличение на нашия експорт към Република Корея има на редица хранителни артикули, зърно, месо, етерични масла, кисело мляко, зеленчуци, химикали, фармацевтични произведения, елементи за машини, електроника и текстил.

Караниколов акцентира още, че страната ни е подготвена да разшири поддръжката си за бъдещи корейски планове у нас изключително в региона на автомобилостроенето, електрониката и електрооборудването, високотехнологичните и иновационни производства. „ България се ангажира да развива новаторски производства с висока добавена стойност. Икономическата ни политика е фокусирана върху разширението на разнообразни браншове като осведомителни и информационни технологии, екологични технологии и нововъведения “, добави той.

Като значим фактор в съдействието сред двете страни бе маркирано, че броят на записаните у нас компании с корейско присъединяване към този момент е 249. Министър Караниколов увери присъстващите, че България ще поддържа нови бизнес начинания и ще се стреми да разшири партньорството си с корейски бизнес. „ Имаме разнообразни активи като индустриална база за корейските компании и като портал за корейски артикули за Европейски Съюз, освен поради обстоятелството, че сме част от голям пазар с повече от 500 милиона консуматори, само че също и поради подобренията в връзката и транспортната инфраструктура. Въведохме удобен данъчен и капиталов режим, който ни прави привлекателна и конкурентна капиталова дестинация в Европа “, разясни в умозаключение той.

По време на визитата бяха подписани Меморандум за съгласие сред българската Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Агенцията за поощряване на търговията и вложенията на Република Корея.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР