​Социалистът Иван Таков от днес е временен лидер на БСП-София

...
​Социалистът Иван Таков от днес е временен лидер на БСП-София
Коментари Харесай

Иван Таков сяда на стола на Калоян Паргов

​Социалистът Иван Таков от през днешния ден е краткотраен водач на БСП-София до 22 март, когато ще се организира плануваната от Националния съвет градска конференция за избор на нов ръководител след отстраняването на Калоян Паргов. Именно тогава Таков ще се кандидатира и за постоянен лидер на БСП-София, оповестява OFFNews.

Досега Таков е бил заместник-председател на столичните социалисти, отговарящ за партийната активност. Неговият кабинет бе на третия етаж в постройката на " Леге " 10, където се обитава БСП-София. Сега Таков се качва от третия на четвъртия етаж в кабинета на Калоян Паргов.

Националният съвет на Българска социалистическа партия наложи в събота наказване на ръководителя на столичната организация Калоян Паргов, с което му лиши правото да заема обществени длъжности, да членува в органите на Българска социалистическа партия и да се кандидатира за тях за период от една година.

Така Паргов остава член на Българска социалистическа партия, само че към този момент не е ръководител на БСП-София. Иначе в медийното пространство към този момент циркулират голям брой спекулации относно претендентите за нов водач на столичните социалисти. Сред най-популярните имена са тези на дъщерята на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Румен Овчаров - Теодора Овчарова, която три пъти бе и претендент за депутат през 2021 година. Другото име, което настойчиво се върти, е на Евгений Белий - началник на социалистите в регион " Красна поляна " и най-доверен човек на Нинова в столицата.

В 17.00 часа в събота (19 февруари) завърши гласуването на членовете на Националния съвет (НС) на Българска социалистическа партия, на което трябваше да се вземе решение за наказване на Калоян Паргов. Решението беше взето неприсъствено на автограф.

Със  125 гласа " За ", 41 " Против " и двама въздържали се, НС  на БСП наложи на члена на Народно събрание на БСП Калоян Паргов наказване. То е краткотрайно лишаване на правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатира за такива в период от една година.

Паргов е освободен от длъжността ръководител на Градската организация на БСП-София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР