​Р​аботодателски организации и ​Националната електрическа компания (НЕК) влязоха в поредна

...
​Р​аботодателски организации и ​Националната електрическа компания (НЕК) влязоха в поредна
Коментари Харесай

Работодатели и НЕК влязоха в поредна схватка заради тока за бизнеса

​Р​аботодателски организации и ​Националната електрическа компания (НЕК) влязоха в поредна битка поради цената на тока за бизнеса​. Конфликтът не е от през вчерашния ден, а през днешния ден в ефира на Нова телевизия ​от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) означиха, че кардиналните разлики с НЕК са повече, в сравнение с са очаквали.
" НЕК работи подчинено на потребностите на популацията. НЕК има ролята на предварителна защита за наводнения и отбрана на хората ", съобщи изпълнителният шеф на НЕК Петър Илиев.
Припомняме, че по-рано Илиев отговори на конференция на недоволството на работодателите за скоковете на цените на пазара на ток в България и обвиняването на Васил Велев, че се следят " всички признаци на проведена незаконна група ".
НЕК не дава отговор за тока на свободния пазар. Подписали сме всеки час да пускаме на борсата количества, които са много под себестойността, сподели Илиев и призна, че в бранша има проблеми. От думите на специалиста стана ясно, че токът се продава по графици, а цялата свободна електрическа енергия се търгува единствено на борсата.
НЕК е публичен снабдител, той е производител на сила и търговец. Всички работодателски организации настояваме за мощни ограничения и промени в енергийната система, съобщи и Румен Радев, заместник-председател на АИКБ. Според него нееднократно сме ставали очевидци на търговски недостиг на електрическа енергия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР