​Предстои днес Националният съвет на БСП да определи преговорната рамка,

...
​Предстои днес Националният съвет на БСП да определи преговорната рамка,
Коментари Харесай

НС на БСП решава днес за конгрес на 22 януари

​Предстои през днешния ден Националният съвет на Българска социалистическа партия да дефинира преговорната рамка, да даде мандат за договаряния, да избере преговорния екип и да насрочи дата за конгрес през януари, оповестяват от пресцентъра на партията.

Предлага се конгресът на БСП да бъде на 22 януари, уточни заместник-председателят на партията Атанас Зафиров.

В преговорния екип за държавно управление се планува да бъдат ръководителят на партията Корнелия Нинова и Атанас Зафиров, Кристиан Вигенин, Христо Проданов и Ирена Анастасова.

Зафиров изяснява пред Българска телеграфна агенция, че решението ще се вземе на автограф в границите на днешния ден. Конгресът на БСП следва да установи подадената от ръководителя на партията Корнелия Нинова оставка, след, по думите ѝ, пагубния избирателен резултат на БСП на парламентарния избор на 14 ноември.

Левицата остана четвърта политическа мощ в Народното събрание, изпреварена и от Движение за права и свободи.

Във вторник Нинова подаде оставка. Тя изясни, че съгласно устава на Българска социалистическа партия, оставката й би трябвало да бъде установена от конгрес и до тогава тя е ръководител. Конгресът би трябвало да избере един от заместник-председателите на партията, който да провежда директен избор за идващ ръководител на Българска социалистическа партия, добави още тя.

В същото време Нинова заяви, че стартират договаряния с " Продължаваме промяната " за държавно управление, откакто са получили покана от Кирил Петков и Асен Василев. От вътрешната съпротива в БСП веднага желаеха Нинова да се отдръпна от преговорния развой за държавно управление, а конгресът да е в период до един месец.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР