​Националният съвет на БСП се събра на присъствено заседание в

...
​Националният съвет на БСП се събра на присъствено заседание в
Коментари Харесай

Подкрепям Нинова за вицепремиер, само да остави партията на мира

​Националният съвет на Българска социалистическа партия се събра на присъствено съвещание в централата на партията и ще взема решение дали партията да взе участие във властта.

Дневният ред планува разискване и одобряване на съдружно съглашение за сформиране на държавно управление на Република България. Предвижда се в бъдещото държавно управление да има петима вицепремиери, за един от които е спрягана водачът на БСП Корнелия Нинова. Към съглашението има и политическа стратегия с 18 приложения по разнообразни браншове. 

" Очакванията на всички са за едно устойчиво ръководство на страната, тя има потребност от това ", заяви депутатът от левицата Георги Михайлов. В отговор на въпрос той сподели, че Националният съвет ще реши дали БСП да взе участие във властта със свои министри и дали Нинова да е вицепремиер.

" Моето мнение е, че тя има цялостното право да взе участие в ръководството на страната, изцяло го е заслужила, само че това ще се вземе като решение от Националния съвет ", съобщи Михайлов. 

Кирил Добрев разяснява, че постоянно се е страхувал БСП да не наподобява " нещо като Вътрешна македонска революционна организация в ръководството на ГЕРБ или като " Атака " в други ръководства, които минаха ". Той добави, че поддържа Корнелия Нинова " за всеки държавен пост, стига да остави партията на мира и на мира ". 

Според Антон Кутев това ще е тежко ръководство и за идващото държавно управление, и за Българска социалистическа партия.  " Тук става дума за една типично ляво-дясна коалиция, която апропо във всичките си форми убива левите партии. Няма в историята в последните 20 години сходна коалиция, която да не е била за сметка на левите партии ", разяснява той пред публицисти на влизане в постройката на " Позитано ". 

" Днес не можем да решим лидерския пост на Българска социалистическа партия, защото оставката на Корнелия Нинова към момента не е заявена и не е реалност ", разгласи Калоян Паргов. " Тук приказваме за бъдещето на Българска социалистическа партия, тъй като влизането във властта е нож с две остриета. Чета всевъзможни медийни изявления за наши представители във властта. Спрягат се разнообразни хора. Г-жа Нинова има нужния управнически потенциал, в случай че приказваме от тази позиция. Аз съм един от най-острите й критици, само че не мога да кажа на черното бяло и противоположното ", коментира той възможната номинация на Корнелия Нинова.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР