​Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на високо равнище

...
​Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на високо равнище
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще участва в Срещата на високо равнище на групата Приятели на кохезията в Прага

​Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в Срещата на високо ниво на групата "Приятели на кохезията ", която ще се организира през днешния ден, 5 ноември, в Прага.

В рамките на форума ще се състои полемика по Многогодишната финансова рамка за интервала 2021-2027 година и ще бъде призната декларация с фокус върху Кохезионната политика.

Срещата на високо ниво се провежда в границите на Чешкото председателство на страните от Вишеградската четворка. Форумът се преглежда като продължение на Срещата на високо ниво в същия формат, състояла се на 28 ноември 2018 година в Братислава по време на Словашкото председателство на страните от Вишеградската четворка. Тогава водачите от групата обрисуваха смисъла за обособяване на задоволително запаси за Кохезионната политика, за Общата селскостопанска политика, както и за новите провокации като сигурност и защита, битка с тероризма, климатичните промени, резистентен превоз, развойна активност, нововъведения и други.

Групата "Приятели на кохезията " се образува от 17 страни членки на Европейски Съюз и това са: Чехия, Словакия, Унгария, Полша, Литва, Латвия, Естония, България, Румъния, Гърция, Словения, Хърватия, Португалия, Испания, Кипър, Малта и Италия. Всички те застъпват мнението, че Кохезионната политика има централна роля и значимост в бюджета на Европейски Съюз, изглажда неравенствата сред другите райони в Общността, придава добавена цената на Евросъюза като цяло, а това е от изгода за всички негови жители.

На форума в Прага българският министър председател Бойко Борисов ще бъде придружаван от министъра на финансите Владислав Горанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР