​Досегашният шеф на правното управление на Булгартрансгаз Владимир Малинов е

...
​Досегашният шеф на правното управление на Булгартрансгаз Владимир Малинов е
Коментари Харесай

Шефът на правното управление на Булгартрангаз ще оглави оператора

​Досегашният началник на правното ръководство на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов е определен да оглави държавния газов оператор след неочакваната кончина на изпълнителния шеф Георги Гегов в края на предходната седмица. Това е решил Надзорният съвет на компанията, бе обявено на уеб страницата й.

Назначението на Малинов обаче би трябвало да бъде утвърдено от Комисията за енергийно и водно контролиране, която ще ревизира компетенциите му, каквито са условията на Закона за енергетиката.

Регулаторът би трябвало да се произнесе по кандидатурата на Малинов в триседмичен период, а до тогава краткотрайно упълномощена да съставлява сдружението е Таня Захариева. Тя сега е ръководител на управителния съвет на " Булгартрансгаз ", а Делян Димитров и третия му член.

Имената и на Захариева, и на Малинов, и на Димитров нашумяха около предизвикания от Българска социалистическа партия скандал " Кумгейт " с назначенията на родственици и близки на депутата от ГЕРБ и някогашен министър на стопанската система и енергетиката от първия кабинет на Борисов Делян Добрев в общината в родното му Хасково.

Захариева с изключение на, че ръководи управата на държавния газов оператор, е и ръководител на общинския съвет в Хасково и се смята за близка на Делян Добрев. През 2014 година тя бе определена за народен представител в 43-ото Народно заседание, само че се отхвърли от този пост.

Името на Малинов бе огласено от социалистите като част от герберско-роднинските предопределение, защото е брачен партньор на един от членовете на Комисията за защита на конкуренцията - Георгица Стоянова.

Делян Димитров пък е брачен партньор на пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР