​Българското правителство активно работи не само за осигуряването на качествено

...
​Българското правителство активно работи не само за осигуряването на качествено
Коментари Харесай

Борисов: Работим за качествено и модерно здравеопазване

​Българското държавно управление интензивно работи освен за обезпечаването на качествено опазване на здравето за пациентите, само че и те да имат достъп до най-модерните способи и нововъведения в лекуването. България разполага с блестящи лекари и медицински експерти, чиито опит и експертиза са известни в целия свят.
 Снимка 444128
Източник:

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Той направи изказването по време на срещата си с водещи наши и непознати експерти във връзка ХI европейски конгрес по роботизирана хирургия, който ще се организира от 26 до 28 септември в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Домакинството на влиятелния конгрес завоюва Медицинският университет (МУ)-Плевен след комплицирана конкурсна процедура преди четири години в Париж. Председател на научния комитет на форума е ректорът на МУ-Плевен проф. Славчо Томов, а чл.-кор. проф. Григор Горчев е президент на конгреса в България.

Пристигат над 300 експерти от Европа и Америка , както и китайските сътрудници на МУ-Плевен. От българска страна ще вземат участие доста наши лекари и студенти по медицина. " За първи път в конгреса ще взе участие и така наречен Световен тим от топ хирурзи ", очерта пред премиера Борисов чл.-кор. проф. Григор Горчев.
 Борисов: Правителството отделя милиарди за опазване на здравето години наред
Борисов: Правителството отделя милиарди за опазване на здравето години наред

България разполага с здравна техника на международно равнище съгласно премиера

Българският професор добави, че на форума МУ-Плевен ще осъществя две демонстрации на 3D хирургия онлайн: на робот-асистирана интервенция от екип на самия проф. Горчев и на ХАЙФУ хирургия - от екипа на доцент Добромир Димитров.

Излъчването на демонстрациите е с обучителна цел по европейски план по Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ". Премиерът Борисов подчертава, че главен приоритет на държавното управление е образованието и точно конгреси като сегашния способстват за още по-добрите резултати в работата на учени и лекари.

Мотото на ХI европейски конгрес по роботизирана хирургия е " Отвъд границите ", като посланието е за разширение на асоциацията с млади експерти от Източна Европа, които в бъдеще ще ползват високите технологии и новите хирургични способи.

По време на срещата с премиера, на която участва и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, лекарите припомниха, че през предходната година МУ-Плевен означи 10 години от въвеждането на роботизираната хирургия в Югоизточна Европа и в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР