© gettyimages (архив)Карни и Рос ще провеждат операции по сигурностВтори

...
© gettyimages (архив)Карни и Рос ще провеждат операции по сигурностВтори
Коментари Харесай

Русия видя втори боен US миноносец в Черно море

© gettyimages (архив)

" Карни " и " Рос " ще организират интервенции по сигурност

Втори американски ескадрен миноносец – " Карни ", навлезе в акваторията на Черно море.

От пресслужбата на Шести американски флот обявиха, че " Карни " " се причислява към миноносеца " Рос " за осъществяване на морски интервенции за сигурност ", оповестява ТАСС, представена от Dnes.bg.

" Навлизането на втори транспортен съд на военноморските сили (ВМС) на Съединени американски щати се прави в границите на графика, който разрешава на Военноморски сили на Съединени американски щати да подържат оперативно наличие в региона ", се споделя в документа. 
" Нашето решение да изпратим по едно и също време два кораба в Черно море е признато по-рано, а не като реакция на каквото и да било ", се споделя в изказване на Кристофър Грейди, пълководец на " Карни ".

" Ние работим в определено от нас време и с определен от нас ритъм в този стратегически значим регион. По своята природа корабите се явяват гъвкави и мобилни сили и Военноморски сили (на САЩ) в неповторим тип обезпечава надеждна отбрана на ползите ни по целия свят ", продължава той.

В изказването се акцентира, че за финален път два кораба на Военноморски сили на Съединени американски щати са се намирали в Черно море по време на учението " Морски бриз " през 2017 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР