© Фейсбук Двама граждани са били обгазени при опит да

...
© Фейсбук Двама граждани са били обгазени при опит да
Коментари Харесай

Двама пострадаха при гасенето на пожара край Джъмбо, изгоряха бараки, коли и автобус

© Facebook
Двама жители са били обгазени при опит да оказват помощ при гасенето на пожара край хипермаркет " Джъмбо " в събота. 30 пожарникари са се борили с огнената буря. Видео, споделено от огнеборците, демонстрира мащабите на стихията, видя Varna24.bg. 

``
реклама

Припомняме, че съгласно формалната информация от полицията сигнал за пожар, при който горят сухи треви край хипермаркет в кв. " Вл. Варненчик ", е подаден в 11,54 ч. на 24 август.

Незабавно към мястото са изпратени 3 противопожарни автомобила, а след това, за оптимално бързо да се локализира горенето, са изпратени още екипи. Към 13,15 ч. в преодоляването на пожара са взели участие 9 противопожарни автомобила и над 30 пожарникари. Община Варна е осигурила две водоноски. Около 14.30 часа пожарът е бил овладян. 

Пожарът се е разпрострял на повърхност към 40 декара, главно сухи треви и боклуци. Предполагаемата причина за възникването му е немарливост при боравене с открит огън. 

До момента е открито, че при пожара са изгорели 2 железни бараки, отчасти наранени са 3 автомобила и рейс. 

В гасенето интензивно са е присъединили с подръчни средства и към 15 жители. Двама от жителите, присъединили се в гасенето, са се оплакали от обгазяване, прегледани са и им е оказана здравна помощ  на място от екипите на " Спешна помощ ", не се е наложило настаняване в болница.  

Ръководството и чиновниците на РД ПБЗН благодарят на Община Варна и всички жители, присъединили се в погасяването на огъня, за оказаното подпомагане.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: