Зяводът за втечнен природен газ в Ямал - „Ямал СПГ“

...
Зяводът за втечнен природен газ в Ямал - „Ямал СПГ“
Коментари Харесай

Ямал СХГ пусна първата партида втечнен природен газ


Зяводът за полутечен природен газ в Ямал - „ Ямал СПГ “ стартира произвеждане на полутечен природен газ от първата софтуерна линия с планова мощ от 5,5 млн. тона годишно, оповестява съветската компания НОВАТЕК.

Подготовката на зареждането за натоварване на първата партида е планувана за 8 декември 2017 година Тя ще бъде осъществена от пристанището Сабетта на танкера за полутечен природен газ „ Кристоф де Мержери “, който е първият в света ледови газовоз от клас Arc7.

“Началото на производството на полутечен природен газ от първата линия на завода е значима стъпка в развиването на плана „ Ямал СПГ “. Ние отваряме нова страница в историята на нашата компания. Над плана работиха доста предприятия от Русия и чужбина, огромна поддръжка ни оказа страната. “, се споделя в известието, като ръководителят на компанията НОВАТЕК Леонид Миелсон изрича признателност на всички за реализиране на плана.
Според по-ранни известия първата софтуерна линия на завода е планувана за пуск до края на 2017 година, втората – за 3-то тримесечие на 2018 година, а третата – за 1-то тримесечие на 2019 година

Заводът „ Ямал СПГ “ е основан на Южно Тамбейското находище и е издигнат с потребление на най-разпространената в света технология – американската APCI. Акционери в „ Ямал СПГ “ с НОВАТЕК с 51 %, френската Total с 20 %, китайската CNPC с 20 % и китайският SRF с 9,9 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР