Звукозаписната академия на САЩ, организатори на наградите „Грами“, които отличават

...
Звукозаписната академия на САЩ, организатори на наградите „Грами“, които отличават
Коментари Харесай

Наградите „Грами“ ще имат секция за видеоигри

Звукозаписната академия на Съединени американски щати, уредници на премиите „Грами“, които отличават най-хубавите музиканти и осъществявания за годината в Съединени американски щати и по света, оповестиха, че ще включат специфична категория за изключителни достижения в региона на музиката, създавана за видеоигри, предава PC Gamer.

„Най-добър саундтрак за видеоигри и друга интерактивна медия“ ще признава изключителни достижения в създавани музикални албуми, създавани особено за или идващи дружно с видеоигри или друга интерактивна медия, оповестена в границите на квалификационния интервал. Това ще е една от петте нови категории, които се включват в селекцията за премиите „Грами“, като другите са „Автор на ария на годината (некласическа музика), Най-добро осъществяване в региона на различната музика, Най-добро осъществяване в жанр „Американа“ и „Най-добър албум в региона на речитативната поезия“.

„Ние сме извънредно разчувствани да почетем тези толкоз разнородни общности от музикални създатели посредством новосформираните награди и оценки, и да продължим да построяваме среда, която въодушевява смяната, напредъкът и взаимна работа. Първостепенен приоритет за Академията е да съставлява по един ефикасен метод музикалните хора, на които служим“, споделя във връзка включването на новите категории изпълнителният шеф на премиите Харви Мейсън, младши.

PC Gamer напомня, че музика, включена във видеоигри към този момент е печелила награди „Грами“ – Baba Yetu (Civilization 4) през 2011, както и саундтракът на Journey (2013).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР