Звук от експлозии са били чули в Йерусалим, твърдят пред

...
Звук от експлозии са били чули в Йерусалим, твърдят пред
Коментари Харесай

Звук от експлозии са били чули в Йерусалим

Звук от детонации са били чули в Йерусалим, настояват пред Ройтерс очевидци от място. В града са били чути и противовъздушни сирени, както и в редица места в Южен Израел и елементи от окупирания Западен бряг. Имало е и предизвестие за въздушна паника посредством мобилни приложения.

Американските военни оповестиха, че са свалили ирански дрон, ориентиран против Израел. Източникът не показва броя на унищожените безпилотни апарати, нито точното място на прихват.

Мисията на Техеран в Организация на обединените нации съобщи, че Съединените щати би трябвало да стоят настрани от спора, който е сред Иран и Израел. В същото обръщение Иран дава обещание доста по-сурови дейности, в случай че еврейската страна отговори на настоящето нахлуване.

Израел разгласи положение на подготвеност за иранско нахлуване с дронове в северната част на Голанските възвишения, както и Неватим, Димона и Ейлат. Местното население е призовано да стои наоколо до бомбоубежища. В Неватим има израелска военна база, в покрайнините на Демона работи израелски нуклеарен реактор. Южното пристанище Ейлат на Червено море е цел на повтарящи се набези на йеменските бунтовници хути.

Йордания разгласи, че противовъздушната ѝ защита е в подготвеност да прихване и смъкна всеки ирански дрон, който наруши въздушното пространство на страната. Йорданската войска е в положение на нараснала бойна подготвеност, а радарните ѝ системи следят за дронове, идващи от Ирак и Сирия. Правителствен представител отхвърли известия, че Хашемитското кралство е оповестило изключително състояние и съобщи, че няма причина за паника измежду популацията.

Техеран деликатно следи Йордания, която може да стане последваща цел на Иран при положение на произраелски дейности, настояват източници на иранската осведомителна организация ФАРС.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР