Звучи ли ви като нещо, от което ще искате веднага

...
Звучи ли ви като нещо, от което ще искате веднага
Коментари Харесай

Спагети с кюфтета и твърд Камамбер

Звучи ли ви като нещо, от което ще желаете незабавно две порции?

Необходими Продукти

● спагети - 1 пакет

За кюфтетата


● кайма - 250 г
● кимион - 1 щипка
● сол - 1 Щипка
● магданоз - 1 връзка свеж
● лук - 1 глава
● яйца - 1 бр.

За сос


● доматено пюре - 250 г
● зехтин - + масло за запръжката
● босилек - 1 щипка
● черен пипер - 1 щипка
● чесън - 2 скилидки свеж
● маслини - към 10 по - едри или 15 по - дребни
● камамбер - 150 г сирене

Начин на подготвяне

Първо се подготвят кюфтетата, като за задачата се омесва каймата дружно със ситно нарязания лук, яйцето и магданоза. След това се прибавят и сухите подправки.

Когато всичко се омеси хубаво, се оставя встрани за към 15-20 минути, с цел да почине. След това завършените кюфтета се пекат на скара, като е целесъобразно да са леко полусурово.

След като кюфтетата са подготвени, се прави сосът. В тенджера се поставят малко зехтин и малко масло и откакто се сгорещят, към тях се прибавят накълцаните кюфтета. Запържват се за не повече от 1-2 минути, след което към тях се прибавят доматеното пюре и смазаният на паста чесън.

Полученият сос се оставя да ври на слаб огън за към 5 минути. След това към него се прибавят маслините, нарязани на дребно, както и босилекът и черният пипер. Ако доматите са се сгъстили, към соса се прибавя малко вода.

Най-накрая се поставя половината от сиренето, което авансово е настъргано или нарязано на дребно. Сосът се оставя да къкри, до момента в който сиренето се разтопи.

През това време в тенджера се налива вода и откакто заври, към нея се прибавят спагетите дружно с малко зехтин, с цел да не залепнат, откакто се отварят.

След като спагетите са оварени, се оформят порции. Може да се постави първо пастата, след това сосът и от горната страна останалата част от сиренето и най-после няколко цели маслини, а може и всичко да се обърка и да се сервира по този начин.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР