Звучи като възмездие за заклетите колоездачи, защото преодоляното разстояние до

...
Звучи като възмездие за заклетите колоездачи, защото преодоляното разстояние до
Коментари Харесай

Зелена светлина: Бонус за велосипедистите в Швеция

Звучи като отмъщение за върлите колоездачи, тъй като преодоляното разстояние до магазина с велосипед носи напълно съответен бонус при покупки. То прави стоките по-евтини. Е, не бързайте да се радвате, тъй като планът е шведски, а не български.

Системата за стимулиране на извършването на покупки с велосипед е въведена в Хамарьо, в Западна Швеция. Местната власт е известна с това, че предизвиква всевъзможни начинания за по-екологичен превоз.

В случая е въведено особено мобилно приложение, благодарение на което се потвърждава, че за напредване до магазина е употребен велосипед.
Малин Хедлунд, районен началник на плана: Схемата е доста елементарна - има магазини, които са се присъединили в приложението. Клиентите постоянно могат да видят офертите на продавачите, само че от тях могат да се възползват единствено колоездачите.
Възможно ли е въпреки всичко да се мами? Не, тествано е - измамниците се засичат.

Малин Хедлунд, районен началник на плана: Ако да вземем за пример решите да употребявате колата, само че се регистрирате, приложението, ще засече скоростта ви и ще стане ясно, че лъжете.
Мобилното приложение е създадено в Португалия. Използва се в разнообразни страни, само че най-масова е използването му в шведския Хамарьо.

Джени Андерсон, притежател на магазин: Според мен самодейността е доста добра. Тя предизвиква хората да се движат. А въпреки това е потребна за продавачите.
Какви са резултатите от промоциите за велосипедисти в Хамарьо към този момент е рано да се предвижда. Оценката ще бъде направена след едногодишно прилагане на приложението.

Малин Хедлунд, районен началник на плана: Със сигурност приложението ще подтиква от ден на ден хора да карат колела и да усещат, че вършат нещо положително.
Така си е. Вместо да търсят аргументи да НЕ карат велосипед през студените зимни дни, колоездачите ще имат още една причина да предпочетат двуколесния безмоторен превоз. Масовата му приложимост разрешава на всички да дишат по-чист въздух. Защо тогава хората, използвали старания за това, да не бъдат възнаградени с по-евтини храни и питиета.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР