Звучи като градска легенда: сериен убиец похищава изключително млади момчета

...
Звучи като градска легенда: сериен убиец похищава изключително млади момчета
Коментари Харесай

Чарли Клъцващия: Серийният убиец, които отрязваше гениталиите на деца и никога не бе заловен

Звучи като градска легенда: сериен палач похищава извънредно млади момчета и отрязва гениталиите им. Но кошмарният случай на Чарли Клъцващия (Charlie Chop-off) е напълно действителен и остава злокобно неразгадан.

Между 1972 и 1973 година сериен палач нападна млади момчета от афро-американски и пуерторикански генезис, които живеят в Манхатън, след което ги нарязва брутално, осакатява гениталиите им и от време на време даже взема отрязания пенис със себе си като трофей.

Очевидци разказват килъра като слаб мъж на към 30 години. Но макар разпитването на стотици хора, полицията не съумява да открие килъра – до момента в който едно несполучливо похищение не ги води до психологично болен с престъпно досие.

Дали Ерно Сото в действителност е Чарли – или същинският палач се измъква? Ето историята.

Уендъл Хъбард

Всеки сериен палач има модел – и Чарли не е изключение. Всяка от жертвите му е на възраст сред 8 и 10 години; всички те са чернокожи или тъмнокожи; и всички имат порязвания по телата си.

Първата жертва е 8-годишният Дъглас Оуенс. Полицията намира тялото му на 9 март 1972 година на покрив в Харлем, мъртъв от 38 прободни рани по цялото му тяло. Обезпокоителното е, че килърът е отрязал гениталиите му.

Първоначално наподобява като еднократно закононарушение – до месец по-късно, когато килърът ударя още веднъж.

Този път жертвата е 10-годишно момче. На 20 април Чарли атакува момчето и го намушква във врата и гърба. И този път килърът отряза гениталиите, само че ги взима със себе си.

Като по знамение втората жертва оцелява офанзивата и съумява да даде на полицията изложение на похитителя си. Но убийствата не стопират.

През октомври 1972 година 9-годишно момче на име Уендъл Хъбард умира в Източен Харлем. Хъбард живее единствено на шест пресечки от Дъглас Оуенс. Чарли е намушкал Хъбард 17 пъти и отново е отрязал гениталиите му.

След това, през март 1973 година, неидентифицираният палач взема друга жертва. Деветгодишният Луис Ортис изчезва на път за магазина, а по-късно полицията намира тялото му в мазето на близкия апартамент.

Подобно на предходните жертви, Ортис е получил огромно количество прободни рани – 28 – и е без слабини. Полицията не е по-близо до залавянето на килъра.

 New York Times

Нюйоркчани на всевъзможни възрасти стачкуваха, настоявайки за полицейска отбрана, с цел да се предотвратят още убийства.

През лятото на 1973 година полицията в Ню Йорк към този момент знае, че става въпрос за сериен палач. Но откриването му няма да е елементарно.

Едната оживяла жертва го разказва като испанец или италианец и споделя, че върви накуцвайки. Неясното изложение обаче оставя служителите на реда без явен обвинен.

Те популяризират схема на Чарли в Харлем, като молят съседите да бъдат нащрек за хора с съмнително държание.

След четвърто ликвидиране на 17 август 1973 година, полицията се чуди дали килърът към този момент е трансформирал модела си – или пък се е появил подражател.

Стивън Кропър наподобява доста като предходните жертви. Тялото на 8-годишно чернокожо момче е намерено на покрив. Но вместо прободни рани, полицията открива по тялото му порезни рани с бръснач. И гениталиите му са цели.

Показания обаче ги убеждават, че килърът на Кропър също е умъртвил Хъбард и Оуенс. Свидетели виждат Кропър със слаб испанец на към 30 години, някъде сред 1,65 и 1,75 метра и „ със странна походка, съвсем като накуцваща “.

Описанието е съвсем идентично с това на Чарли, разказан като испанец, висок към 1,70, със едва телосложение и на възраст сред 30 и 40 години. А единствената жертва, която съумява да избяга, сподели, че килърът е накуцвал.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР