Звучи Калинка. Показват град Припят - едно излкючително ведро и

...
Звучи Калинка. Показват град Припят - едно излкючително ведро и
Коментари Харесай

Как щеше да изглежда сериала Чернобил, ако беше правен от руснаци


Звучи " Калинка ". Показват град Припят - едно излкючително ведро и умерено място, където хората вървят по улиците, пеят, танцуват, а усмивките им не слизат от лицата. Действието се измества към първокласен апартамент, където пожарникарят Василий Игнатенко живее с жена си в лукс. Тя припявайки си " Калинка, калинка, калинка моя!
В саду ягода малинка, малинка моя! " вижда през прозореца, че атомната централа в Чернобил гори. Усмихва се в удовлетворение и буди съпругa си с думите " Ние служим на Съветския Съюз! ". Козирува кокетно, до момента в който той радостен става от сън и с танцова стъпка поема към служебните си отговорности. Вместо сирени, пожарните се движат с високоговорители, откъдето звучат съветски маршове. Хората въодушевени излизат от домовете си и цитират на всеослушание комунистически лозунги. След, което се събират на " моста на гибелта " под звуците на " Смуглянка ".
В непосредствен кадър се вижда едно семейство, което пее " Станем над рекою зорьки летние встречать! ". Във финалната сцена от първи епизод, на скрито заседание се разискват изгодите от случая. Пие се водка и се танцува казачок. Горбачов изпраща приветствена депеша до министъра на енергетиката. Край на първи епизод.

Отново жизнерадостна атмосфера в град Припят под звуците на " Свещенная Война ". Горбачов е свикал съвещание на което се приказва за случая в Чернобил като дело на американски шпиони. Всички единомислещо се съгласяват, че този случай ще сплоти народите от Съветския Съюз. Единствено някакъв нуклеарен физик на име Валери Легасов, който явно е прекалил с водката, бива изведен от залата поради несъответстващото си държание.
Дават му аспирин и дружно със зам. ръководителя на министерски съвет Борис Шчербина отпътуват към мястото на случая, с цел да проверяват за какво някои пожарникари позачервили се от топлината, отхвърлят да продължат осъществяването на служебния си дълг и симулират лъчева болест. Междувременно други западни шпиони внедрени в Беларуския Институт по Ядрена Енергетика започват анти-комунистическа агитация и се пробват да всеят суматоха в обществото, посредством дезинформация. Техни сътрудници в Припят се показват за съпруги на пожарникарите.
Жените-шпиони нападат болничното заведение извън, до момента в който техните сътрудници внедрени в пожарна сигурност всяват вълнения вътре и се събличат голи. За да се избегнат вълнения и да се потуши пожарът от дезинеформация, в Припят се изпращат особено подготвени полицаи, които извеждат всички от първокласните им жилища, до момента в който актьори от Болшой Театър забавляват жителите с опера и балет. Започва следствие, което да обясни самоличността на тези буржоазен шпиони, опитващи се да унищожат комунистическите идеали за благополучие на цялото човечество.
Във финалната сцена чиновници на атомната централа в Чернобил се сбиват, тъй като всички желаят да влязат и да решат техническият проблем, а са нужни единствено трима. " Служим на Съветския Съюз " екзалтирано крещят тези, които са определени да влязат в подземието под реактора. Отказват наградите си и оферират да заплатят с персонални средства за привилегията, която им е оказана. Край на втори епизод.
КАК ЩЯХА ДА ИЗГЛЕЖДАТ ОСТАНАЛИТЕ ТРИ ЕПИЗОДА НАУЧЕТЕ В SOFIALIVE.BG!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР