Звездният централен аутфилдер Майк Траут и бейзболният Лос Анджелис Ейнджълс

...
Звездният централен аутфилдер Майк Траут и бейзболният Лос Анджелис Ейнджълс
Коментари Харесай

Задава се умопомрачителен договор: $430 млн. от ЛА Ейнджълс за Майк Траут

Звездният централен аутфилдер Майк Траут и бейзболният Лос Анджелис Ейнджълс са на път да завършват най-скъпия контракт в историята на професионалния спорт въобще – 12-годишно съглашение в МЛБ с обща заплата от $430 млн. за 27-годишния състезател, заяви ESPN. Евентуалната договорка ще счупи всички върхове за заплащане при дълготрайно обвързване.

Средната заплата на Траут ще бъде $35,83 млн. на сезон – с към милион и половина повече от сегашния връх в бейзбола от $34,4 млн. на питчера Зак Грайнке в Аризона Дайъмъндбекс. Общият размер на договора надвишава с над 30% цената на настоящия контракт №1 в МЛБ – на Брайс Харпър за $330 млн. с Филаделфия Филис, и е с $65 млн. повече от обезпечения доход на боксьора Канело Алварес по договорката за $365 млн. с ТВ платформата DAZN.

Траут трябваше да стане свободен сътрудник след края на шампионата в МЛБ през 2020 година, само че " ангелите " са твърдо решени да отстраняват тази опция. По в този момент настоящия 6-годишен контракт за $144,5 млн. (2015-2020) Траут има да получава заплати от по $33,25 млн. през този и идващия сезон. От клуба обаче са подготвени да заменят последните две години от съглашението с умопомрачителния договор за $430 млн. (2019-2030), който да задържи звездата в Анахайм до края на кариерата му.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР