Звездният клоузър на бейзболния Питсбърг Пайрътс Фелипе Васкес е арестуван

...
Звездният клоузър на бейзболния Питсбърг Пайрътс Фелипе Васкес е арестуван
Коментари Харесай

Двукратен участник в Мача на звездите арестуван за детска порнография и секс с малолетни

Звездният клоузър на бейзболния Питсбърг Пайрътс Фелипе Васкес е задържан и упрекнат в редица закононарушения на територията на щатите Пенсилвания и Флорида, в това число полово посягане против деца. Според прокуратурата в Питсбърг има доказателства, че двукратният участник в Мача на звездите в МЛБ (2018, 2019) е разпространявал детска порнография по интернет и е имал полови контакти с малолетни на 11-, 13- и 16-годишна възраст.

В оповестеното от управляващите известие се споделя, че следствието против 28-годишния венецуелец е почнало през август след получена информация за интимна връзка в предишното сред Васкес и 13-годишно момиче от Лий Каунти, Флорида. Според следователите тийнейджърката, в този момент на 15 година, продължава да контактува с бейзболиста посредством SMS-и, а през юли получила от него видео клип с порнографско наличие с присъединяване на самия питчер.

Lock this man up wtf ‍‍‍https://t.co/8dId1PYSt4
— Baseball Report (@BasebaII_Report) September 18, 2019
Васкес е задържан във вторник следобяд в Питсбърг и сега се намира в локалния областен затвор на Алигени Каунти. Съдията по делото му е отказала освобождение под гаранция с претекста, че " се чакат още обвинявания ". При задържането на Васкес от вкъщи му са конфискувани голям брой електронни устройства, които ще бъдат включени като доказателствен материал към обвинителния акт.

" Днес бяхме осведомени за настоящо престъпно следствие против Фелипе Васкес и неговия последвал арест – разгласи клубният президент на " пиратите " Франк Конъли. – Отнасяме се изключително съществено към този случай и повдигнатите обвинявания. Информирали сме комисионерския офис във връзка с течащото следствие. "

Bail denied for #Pirates closer Felipe Vazquez, now facing felony charges including statutory sex assault in Westmoreland County, child solicitation in Florida https://t.co/acQfhCF1qq pic.twitter.com/iY23fMicr1
— WTAE-TV Pittsburgh (@WTAE) September 18, 2019
По програмата на МЛБ за предварителна защита и противопоставяне на домашното принуждение и половите похищения Васкес е със спрени спортни права за една седмица, защото това е оптималният позволен период по разпоредбите на лигата. Той обаче може да бъде продължен за неустановен интервал при единодушие от страна на синдиката на играчите (MLBPA).

От началото на шампионата през 2019 година Фелипе Васкес е с баланс 5-1 и 28 запазвания и има 90 страйкаута и 1,65 ERA за 60 ининга в 56 мача. Той има контракт с Питсбърг за още два сезона, съгласно който би трябвало да получава заплата от $5,25 млн. през 2020 година и $7,25 млн. през 2021 година В договора има и клубни варианти за по $10 млн. през 2022-2023 година, като клаузите включват компенсации надлежно от $1 млн. и $500 000 при неизпълнението им.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР