Звездният Александър Балкански се е ръкувал с Ричард Никсън, излизал

...
Звездният Александър Балкански се е ръкувал с Ричард Никсън, излизал
Коментари Харесай

Легендарният Александър Балкански и вдъхновението на цирковата арена



Звездният Александър Балкански се е ръкувал с Ричард Никсън, излизал е на манежа пред  папа Йоан Павел Втори, пред шведската, холандската и британската кралица.

Баща ми споделяше, че изявата в цирка обезпечава безвъзмездна доживотна екскурзия. Видял съм чудеса на света с помощта на моята специалност, тя дава ми опция да се срещна с невероятни хора от разнообразни раси. Пътувах, работих, преглеждах и печелех пари.

Желанието ми беше двамата ми синове да имат доста деца, тъй като това е фамилно изкуство. По-малкият Николай има три, огромният е с двама синове, само че те са в Съединени американски щати. Майка им е дресьорка на слонове и те са също в това занятие.

Страната ни не цени човешкия си запас, по тази причина и изкуството ни мъчно съществува. До 90-та ръководещата партия се стремеше да покаже на открито достиженията на дребната България. Сега това не цел, никакъв приоритет. Ако през днешния ден театърът, който преди изоставаше от цирка, се усеща малко по-добре, това е тъй като страната му отпуска дотации. С техните  субсидии, циркът  също ще е на огромно равнище. Театърът, операта, балетът са огромна колегия. Това е една войска победоносна, тъй като тяхното оръжие е културата в ръцете им.

Ако има издънки в народа, това е тъй като го държат безпаричен, гладен, нездравоспособен. Такъв народ се манипулира елементарно. Театралите не можеш да ги манупилираш елементарно, а нас ни унищожиха, просто споделиха, че  циркът би трябвало да остане на улицата.Неговите артисти  се разбягаха по света и живеят добре.

Преди не можеше да се излезе в чужбина, а в този момент е мъчно да си дойдеш в България. Един месец приказват по какъв начин със напън върнали  20 хиляди деца в учебно заведение. Ами другите 200 хиляди, със своите родители  това са 600 хиляди души трайни емигранти. Щом са си взели децата, те не желаят да имат нищо общо с България. Асоциацията на българите в Чикаго и Детройт ни поканиха да им гостуваме там, сдруженията на българите в Барселона и Мадрид- също. Само тука не се сещат за нас, а ние сме към момента правилни на нашата татковина.

През комунизма фамилията бяхме положителни артисти  непрестанно се пишеха до Държавна сигурност доноси за нас: Не го пускайте  в чужбина, че ще избяга. Имах опцията малко да прочета от моето досие. И би трябвало да кажа, че всичките тия, които са писали доносите, живеят в Съединени американски щати, Лас Вегас, Испания, на Канарските острови, в Германия, в Италия, а аз съм си към момента в тая България. 

Един народен  представител вчера  назова опонентите  си циркаджии, само че я вкарайте  депутата в клетка с 10 лъва!  Щом той не може да откри друга дума, с цел да изрази своето отношение,  не  е  интелигентен  човек, съгласно мене. И тук ще споделя мисълта на огромния режисьор Федерико Фелини, който споделя, че  цирковото изкуство е най-трудното зрелищно  изкуство и го дефинира като " културата на житейския опит на една нация ". Нито просвета, нито житейски опит виждам във всичките тия депутати. Защото в случай че го взема тоя народен представител и го вкарам в клетката с десет  лъва, не знам по какъв начин ще се усеща. А един дресьор намира  етичния, хуманния метод да създаде  неповторим контакт с животното и едно неповторимо схващане. 

Освен нашия, има още 10 бългаски цирка. Ако Балкански затвори, до три години ще изчезнат и другите. Ние даваме тласъка на дребните, да се пробват да вършат нещо. Няма ли го основният воин, пиесата не става.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР