Звездите от Заразяване (Contagion) призоваха в онлайн послания до феновете

...
Звездите от Заразяване (Contagion) призоваха в онлайн послания до феновете
Коментари Харесай

Онлайн кампания: Актьорите от филма “Заразяване” със съвети срещу COVID-19

Звездите от " Заразяване " ( " Contagion " ) приканиха в онлайн послания до почитателите си да съблюдават обществена отдалеченост и да извършват рекомендациите на здравните специалисти.

Филмът е измежду най-гледаните от началото на пандемията. Лентата, основана от режисьора Стивън Содърбърг, споделя за гибелен вирус, който за малко време убива 26 милиона души по целия свят.

Заразата, измислена от създателите на продукцията, потегля от Китай, а показаните на екрана признаци припомнят тези, предизвиквани от COVID-19. Виждаме и подиуми, които през последните седмици се разиграваха и пред очите ни - паническо извършване на покупки, препълване на лечебни заведения със инфектирани, разпространение на подправени вести.



Според статистиките премиерата на “Заразяване” през 2011 година не е привлякла изключително внимание. За съпоставяне предишния декември филмът е бил на 270 място по известност. Компанията „ Уорнър Брос “, която го популяризира, разгласи, че сега той е най-търсеният филм в техния азбучник след поредицата “Хари Потър”.

По подигравка на ориста преди дни доктор Иън Липкин, един от главните консултанти на сценарния екип, се оказа инфектиран с ковид. В момента той е шеф на Центъра по инфекциозни заболявания и имунитет към Колумбийския университет.

“Ако може да засегне мен, може да засегна който и да било. Това е посланието, което желая да отправя”, споделя пред “Фокс Нюз” Липкин.

Актрисата Кейт Уинслет дава на практика препоръки: “Мийте ръцете си по този начин, като че ли животът ви зависи от това. Или животът на някого, който обичате. Или животът на някого, който не познавате, само че заслужава вашето деликатно отношение”.



Уинслет коментира и по какъв начин да се дезинфекцират повърхностите, върху които може да е попаднал ковид.

“Напръскайте, изчакайте 4 минути и тогава избършете. Здравето на обществото ни е безусловно във вашите ръце”, приключва посланието си Уинслет.

Мат Деймън , който в “Заразяване” влиза в ролята на ваксиниран към вируса, приказва за обществената отдалеченост.

“Тя значи да стоите на метър и половина разстояние от различен човек... И да стоите у дома или на място, където управляващите ви кажат”, изяснява артистът.



Той припомня, че даже и хора без или със слаби признаци могат да придвижват ковид: „ Дори и да смятате, че те са здрави или че вие сте здрави, не рискувайте, не си коства. "

Лорънс Фишбърн , който е доктор във кино лентата, поучава: „ Много просто е - един от най-хубавите способи да се предпазите от COVID-19, e да методите по този начин, като че ли към този момент го имате”.



Дженифър Ел , която в лентата играе академик, помагащ за създаване на ваксина, споделя, че параноята прилича вируса в доста връзки.

“Тя заповядва на страха и дезинформацията да се популяризират. Не се нуждаем от учени, за се излекуваме от нея, а от съчувствие и здрав разум”, споделя още актрисата.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 379 20 8 17 Света 803541 18826 39044 172438 Заразени* Нови Починали България 379 20 8 Света 803541 18826 39044
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР