Звездите най-вероятно ще се наредят отново за акциите на Apple,

...
Звездите най-вероятно ще се наредят отново за акциите на Apple,
Коментари Харесай

Ще се доближи ли Apple до $2 трлн. през 2020 г.? Един анализатор смята така

Звездите най-вероятно ще се наредят още веднъж за акциите на Apple, счита анализаторът Джийн Мюнстър. " Залогът към момента е надалеч от консенсус измежду анализаторите, само че повода да сме по този начин оптимистично настроени се основана на фундаментите на компанията ", показва той пред Yahoo Finance.

Кои са моторите на растежа, съгласно него?

Първо, продажбите на iPhone по отношение на предходната година ще бъдат " лесни ". Това значи, че растежът на продажбите през 2020 година ще бъде добър, защото потребителите одобриха по-радушно новите модели, показани през септември. Това, от своя страна, може да зарадва вложителите.

На второ място, Apple Watch най-вероятно ще остане артикул, чийто продажби ще порастват доста, споделя Мюнстер. Той чака те да се повишат с сред 20% и 30% през идващите пет години.

Анализаторът предвижда и 5 нови iPhone през тази година, два от които с 5G. Именно навлизането на новата мобилна технология ще накара и голям брой консуматори да сменят устройствата си с нови.

Заедно, Мюнстер има вяра, че тези три фактора са задоволителни да покачат доста акциите на Apple. Той твърди още, че компанията би трябвало да има по-висока оценка, а вложителите би трябвало да спрат " да я санкционират " поради това, че половината ѝ продажби са от хардуер. По думите му, производителят на iPhone заслужава оценка от към 30 пъти цена към облага, както е при типичните софтуерни компании. Към момента това съответствие е 20,2 пъти.

Мюнстер счита, че през 2020 година цената на акциите на Apple ще се повиши до към $350, или 21% растеж по отношение на актуалните равнища. Така пазарната капитализация ще се повиши до към $1,7 трилиона.

През последната година акциите на компанията подскочиха със 100%, с помощта на няколко мощни доклада.

Междувременно Bloomberg заяви, че Apple е отчела 18,7 % растеж на продажбите на iPhone в Китай през декември. Данните се базират на публична статистика от държавното управление.

В същото време самата Apple заяви, че единствено сред Бъдни вечер и Нова година потребителите на iPhone и iPad са похарчили рекордните $1,42 милиарда за приложения, скок от 16% по отношение на 2018 година /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР