Звездите на българските зимни спортове Радослав Янков и Сани Жекова

...
Звездите на българските зимни спортове Радослав Янков и Сани Жекова
Коментари Харесай

Радо Янков и Сани Жекова ще посетят хижа Алеко

Звездите на българските зимни спортове Радослав Янков и Сани Жекова се включват в събота (12 август) в плана на Българската федерация по ски " Бъди на открито, бъди деен, бъди свободен от зависимости ".

Той е част от националната стратегия на Министерството на младежта и спорта, за осъществяване на юношески действия по член 10А от закона за хазарта за 2017 година. Носителят на международната купа в сноуборда Янков и водещата ни състезателка в този спорт Жекова са лица на плана на БФСки.

Програмата на събитието в събота пред хижа " Алеко " започва в 10,00 ч. В осведомителния пункт всички искащи ще могат да брошури, стикери с послания и стратегия за деня.

В 10,30 ч ще бъде направено систематизиране на младежите по действия. Първата активност е алпийска стена за катерене и включва - екипировка и предпазни средства за алпийска стена и профилиран екип - инструктори и експерти първа помощ.

Втората активност - оборудване " Въжени градини " – е разположено на 100 метра в посока писта " Витошко лале ". Там младежите ще бъдат подготвени от профилиран екип от инструктори, като ще получат екипировка и предпазни средства.

Третата активност включва поход с планински лидер от х. Алеко до Черни връх. Тя ще започва директно от чешмата пред хижата.

Четвъртата активност включва спортни игри. Най-атрактивна се чертава да е петата активност, а точно фото „ кабина ” с ситуиран до нея пункт за чай. Тук младежите ще могат да се снимат с нашите изтъкнати спортисти по сноуборд Радослав Янков и Александра Жекова, както и да поговорят и споделят техния добър образец. По-късно фотосите ще бъдат качени в страницата ни във фейсбук - Бъди на открито, бъди деен, бъди свободен от зависимости ". От там всеки ще може гратис да си смъкна своята фотография.

Целта на плана е необятното разпространение на здравословните привички измежду огромен брой младежи и активизирането им за спорт и физически действия навън. Преди седмица на семинар в Банско към този момент бяха подготвени първата група младежи, ментори от експерти психолози. Тяхната цел е да разпознават зависимостите и рисковото държание на младежите.

Места на осъществяване на дейностите (спортни игри навън, катерене по алпийска стена, прекосяване през въжени градини, поход, пукотевица с лък, тенис на маса, шествие с велосипеди) по плана са: София и Самоков 12 август, Банско, Разлог, Троян, Пловдив, Берковица, Боровец, Сапарева баня 12 и 13 август.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР