Звезди от киното, спорта и музиката се събират в Кан

...
Звезди от киното, спорта и музиката се събират в Кан
Коментари Харесай

Звезди от киното, спорта и музиката се събират на кинофестивала в Кан

Звезди от киното, спорта и музиката се събират в Кан за 72-то издание на кинофестивала на Лазурния бряг. Председател на журито ще е мексиканският режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту. Фестивалът се открива на следващия ден и ще продължи до 25 май.

Бляскави, скандални, дълго чакани - лентите в Кан ще запазят стила на фестивала, който демонстрира най-хубавото от света на киното.

В нощта на откриването ще бъде показан кино лентата на Джим Джармуш " Мъртвите не умират ". Следват изненади от някои от най- огромните в киноиндустрията.

С голям интерес се чака лентата на Куентин Тарантино " Имало едно време в Холивуд " с присъединяване на Леонардо ди Каприо и Брад Пит. Самият Тарантино го показва като пояснение в обич на Холивуд от времето на своето детство. Прожекцията е 25 години, откакто режисьорът стечели Златна палма с " Криминале ".

Очаква се режисьорът Терънс Малик да се опита да повтори триумфа на " Дървото на живота " с новия си " Скрит живот ". Британецът Кен Лоуч ще кандидатства за трета " Златна палма " с кино лентата си " Sorry We Missed You ".

Сред най- вълнуващите моменти ще е връчването на почетна Златна палма на Ален Делон.

Елтън Джон ще дойде за представянето на биографична лента за него " Рокетмен ", а Боно от U2 - за прожекцията на филм за битката против СПИН.

На фестивала ще бъде показан на разпространителите документален филм аз Михаел Шумахер, основан с благословията на фамилията на първенеца от Формула 1 и съдържащ непоказвани изявленията и архиви за него.

Марадона също ще се завърне в Кан. Аржентинецът ще премине за повторно по аления килим за представянето на нов документален филм за него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР