Звездата в Националната футболна лига (НФЛ) Колин Каперник е завел

...
Звездата в Националната футболна лига (НФЛ) Колин Каперник е завел
Коментари Харесай

Звезда в американския футбол заведе дело срещу собствениците на отбори

Звездата в Националната футболна лига (НФЛ) Колин Каперник е завел дело против притежателите на тимове. Той счита, че никой не желае да го вземе в състава си поради митинга му против расовото неравноправие.

Преди малко повече от година куотърбекът остана седнал при осъществяването на химна на Съединени американски щати и притегли медийното внимание. В последните седмици формата на митинг беше последвана от доста други състезатели в НФЛ.

Каперник е без тим след раздялата си със " Сан Франциско " през март. Адвокатите на 29-годишния куотърбек потвърдиха, че той е завел дело.

В изказването си те упрекват притежателите на тимовете, че " са изиграли спектакъл в последните седмици ". Наскоро се надигна нова вълна от митинги при осъществяването на химна, като президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се включи с остри рецензии.

 Звезда в американския футбол заведе дело против притежателите на тимове
© Reuters

Тръмп сподели, че това е демонстрация на пренебрежение и причинителите би трябвало да бъдат уволнявани. Според него обаче притежателите на тимовете се страхували от играчите.

Адвокатите на Каперник обявиха, че мирното и кардинално изложение на политически митинг не би трябвало да бъде наказвано, нито да води до отвод за наемане на работа. " Подобен казус заплашва всички патриотично настроени американци и ни връща към най-тъмните дни на нацията ни. Желанието да отбрани всички спортисти от сходно държание е това, което накара господин Каперник да подаде желае ", се споделя в изказването.

В него се добавя, че единствената цел на куотърбека е да получава заслужено отношение в НФЛ и да се завърне в игра.

В последната година митингът на Каперник се трансформира от обособен акт в основа на придвижване за битка за правдивост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР