Звездата от Челюсти Ричард Драйфус предизвика бурни реакции с вчерашното

...
Звездата от Челюсти Ричард Драйфус предизвика бурни реакции с вчерашното
Коментари Харесай

Ричард Драйфус: Драйфа ми се от новите правила на Оскарите

Звездата от " Челюсти " Ричард Драйфус провокира бурни реакции с вчерашното си изявление против новите стандарти за малцинствено многообразие на " Оскарите ". Актьорът, който самичък е лауреат на Академичната премия за основна мъжка роля в " Момиче за довиждане " (1978 г.), се изрази красноречиво: " Драйфа ми се от тях ".

Той разяснява тематиката в шоуто на PBS " Гореща линия с Маргарет Хувър ". " Това е изкуство. Никой не трябва да подрежда на актьора да се преценява с най-новата, най-актуална концепция за морал. Какво рискуваме? Рискуваме ли в действителност да нараним възприятията на хората? Не може да узаконявате това ", съобщи 75-годишният Драйфус. " Трябва да позволим на живота да си е живот. Съжалявам, само че не мисля, че има малцинство или болшинство в тази страна, което би трябвало да бъде обгрижвано по този начин. "

Четирите нови стандарта за мнообразие и включване на малцинствата бяха оповестени за пръв път през 2020 година. Тя ще влязат дефинитивно в действие за идните номинации и награди през 2024 година (тоест, остава единствено една по остарелия правилник), като всяка кандидатура за Най-добър филм ще би трябвало да дава отговор на най-малко два от критериите. Те контролират представителството на малцинствени групи в: 1. тематиките, сюжетите и актьорския състав; 2. креативния екип зад кулисите, изключително на значимите позиции като режисьор, сценарист, оператор; 3. усъвършенстван кариерен достъп и благоприятни условия в киноиндустрията за малцинствените групи; и 4. усъвършенствано посланичество в екипите, занимаващи се с маркетинг, реклама и киноразпространение.

Академията дефинира тези нови правила като средство за " заслужено показване на и отвън екрана, с цел да отрази по-добре многообразието на публиката, която гледа филми ".

Драйфус разшири изявлението си по тематиката с отбрана на Лорънс Оливие, изиграл чернокожия Отело във кино лентата по Шекспир от 1965 година: " Той изигра негър брилянтно. Казвате ми, че в никакъв случай няма да имам опция да играя негър? И че в случай че някой не е евреин, не може да изиграе Венецианския търговец? ". Днес има термин - " блекфейс " за случаите, когато бял артист играе цветнокож, и това се счита за неуместно и обидно. Сър Лорънс Оливие в действителност е последният бял артист, изиграл Отело в киното.

Източник: segabg.com
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР