Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс се защити

...
Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс се защити
Коментари Харесай

Кобрата се защити от нападките в расизъм

Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс се отбрани от обвиняванията в расизъм, които му бяха отправени поради смешка по адрес на Антъни Джошуа по време на конференция в София. Двамата боксьори ще се изправят на 12 декември в Лондон в мач за международните трофеи, чийто собственик е Джошуа, а Пулев се явява като наложителен кандидат на пояса във версия IBF.
Българинът изброяваше качествата на Джошуа, когато подмятна, че " тенът му е по-добър ". Това беше възприето като подигравка на расистка основа. Пулев беше заставен поради този звук да разгласява изказване, в което внася изясненост, че не е и в никакъв случай не е проявявал дискриминация поради етнически и религизни разлики.

Изявлението на Кубрат Пулев:

" Приятели, следейки ожесточеността, с която някои задгранични медии се пробват да употребяват името ми през последните часове, бих желал да споделя следното:

Никога и по никакъв мотив не бих си разрешил демонстрация на пренебрежение към човешко създание на расова, етническа или религиозна основа.
Именно на това непрекъснато изучавам дребните ми племенници.
Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като безусловно никакво значение няма цвета на кожата.
Не мога да допускам, по какъв начин думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от подтекста. Нито за момент не ми е минало през мозъка да компрометирам състезател, поради цвета на кожата му!

Аз имам измежду приятелите си хора – представители на разнообразни раси и етноси. Всички те са страхотни и почтени персони и мои доста положителни другари от дълги години, които почитам и обичам.
2020 година сме и мощно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото създание да еволюира интелектуално и да осъзнае, че същински скъпите човешки достолепия на този свят, не се демонстрират по външни белези, а посредством силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си!

Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно!
Затова, в случай че някой се е почувствал обиден от думите ми, дано се опита да разбере, какво тъкмо желаех да кажа и в какъв смисъл и, в случай че не може да ме разбере, да одобри откровените ми извинения.

Използвам опцията да благопожелавам рождения ден на Джошуа, който е през днешния ден (б.р. вчера) и да му пожелая доста благополучие и здраве, което в наши дни е по-ценно от всеки път! ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР