Звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев ще проведе следващия

...
Звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев ще проведе следващия
Коментари Харесай

Кубрат Пулев се завръща на ринга в Чикаго


Звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев ще организира идващия си пердах през 2018 година в Съединени американски щати. Това разгласи персонално Кобрата на конференция в личния си боксов център в квартал " Хладилника " в София.

Пулев трябваше да излезе на кръга в Кардиф като кандидат за поясите на международния първенец Антъни Джошуа, само че травма го спря в последния миг. Въпреки това българинът остава оптимист, че среща с Джошуа въпреки всичко ще има, само че в този момент приоритет пред него е да се възвърне изцяло от контузията. Той показа детайлности към приемането на контузията, която му попречи да се бие на международната купа.

" Получих травмата при един от спарингите. При един от ударите се разтегна нещо като сухожилие. Изчакахме ден-два, като мислехме, че ще отмине. Но не стана по този начин и отидох на доктор, който откри разпъване и леко скъсване при подмишницата при гърдата.След това упражнявах една седмица без да върша спаринги, тъй като болката не позволяваше.

Немският доктор сподели, че би трябвало да се пият избрани лекарства. Пихме ги много ускорено, с цел да се възстановя и да продължа подготвителния режим, което за жалост не се получи. През цялото време правихме кросове, само че главното време за подготовка го прекарах малко като на отмора.

След това отидох отново при лекаря, върших физиотерапия, разтривки, пих специфични витамини. Но всяко нещо си желае своето и не може да се претупа. Все отново това не е градско състезание на София, на което да изляза с една ръка и да надвивам.

Това е мач за международна купа и аз изисквам от себе си да съм на 100 % подготвен. Именно поради това с треньора и лекаря на тима преценихме, че е по-добре да откажем мача за по-късен стадий.

Става въпрос за доста характерна травма. Като седнал съм обикновено и се движа, не боли. Боли при нанасяне на дясно кроше, десен ъперкът. Пробвахме да върша спаринг с лявата, само че не се получи. Продължавам да съм в залата, ще върша общофизическа подготовка. Контузията не е за интервенция, просто й би трябвало време. Периодът на лекуване ще отнеме 4 седмици ", изясни още Кобрата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР