Звездата на ЦСКА-София Фернандо Каранга едва ли ще остане на

...
Звездата на ЦСКА-София Фернандо Каранга едва ли ще остане на
Коментари Харесай

Каранга близо до трансфер в Англия

Звездата на ЦСКА-София Фернандо Каранга надали ще остане на “Българска армия” и през новия сезон. Въпреки че през последните месеци беше контузен, бразилецът се радва на сериозен интерес от много клубове, като може да бъде продаден до броени дни. Най-актуалният претендент за неговия автограф е Рединг. “Daily Mail” твърди, че мениджърът на “кралските поданици” Пол Клемънт има два разновидността за нов нападател - Каранга и голмайсторът на Брьондби Теему Пуки.

Клемънт размени на мениджърския пост в Рединг Яп Стам през март, само че тимът продължи да буксува и едвам се избави от изпадане от Чемпиъншип. С маркирани едвам 48 гола клубът от “Мадейски Стейдиъм” имаше четвъртата най-слаба офанзива в дивизията и в този момент Клемънт желае да реши казуса като притегли един всред Каранга и Пуки.

През предишния сезон любимецът на “червените” почитатели наниза 23 гола в Първа лига, само че отстъпи голмайсторския приз на Клаудиу Кешерю, тъй като пропусна много мачове перз пролетта поради контузията, получена в реванша за Купата на България срещи Левски. Бразилецът към този момент е подготвен да стартира пълноценни тренировки и даже се чака да играе в контролата с Шахтьор (Донецк) на 30 юни.

28-годишният Пуки е добре познато име от престоя си в Шалке 04, а следтова и в Селтик. Финландският национал обаче сподели същинските си благоприятни условия в Брьондби и в четири следващи сезона осъществя под над 25 гола в датската Суперлига. През последната акция той се разписа цели 32 пъти, само че отборът от Копенхаген трагично загуби борбата за купата от Мидтиланд на Божидар Краев.

Пуки е трансферна цел и на новака в Бундеслигата Фортуна (Дюселдорф).

Ако Каранга премине в Рединг, ще стане съотборник с някогашния бранител на Манчестър Юнайтед Джон О’Шей, който неотдавна се присъдини към тима акто свободен сътрудник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР