Звездата на световната атлетика Юсейн Болт смята, че атлетиката е

...
Звездата на световната атлетика Юсейн Болт смята, че атлетиката е
Коментари Харесай

Допинг скандалът с Русия беше дъното в атлетиката, заяви Болт

Звездата на международната атлетика Юсейн Болт счита, че " атлетиката е стигнала дъното " към допинг абсурда с Русия. Според него е доста значимо спортът да бъде изчистен, тъй като в противоположен случай ще бъде пагубно.

Световният рекордьор в спринтовете на 100 и 200 м приказва в дните преди международното в Лондон. Това ще е последното съревнование в кариерата му. Болт сподели, че е подготвен да се състезава и е изцяло подготвен да се отдръпна.

" Надявам се, че спортистите ще видят какво става и какво би трябвало да създадат, с цел да оказват помощ на спорта да тръгне напред. Лично аз считам, че стигнахме дъното. След абсурда с Русия не мисля, че може да стане по-лошо ", съобщи ямаецът по тематиката с допинга и отчета " Макларън ", разкрил държавна интервенция и укриване на позитивни проби в Русия.

Болт е позитивно надъхан, че с времето спортът ще се почиства. " Има схващане, че в случай че мамиш, ще бъдеш заловен. Допингът постоянно е неприятно нещо и в никакъв случай не е прелестно, тъй като работиш крепко и спортът стартира да се развива и тогава се появяват хора, които го дърпат обратно. "

Според него тази, които употребяват допинг, " би трябвало да спрат или спортът ще почине ".

 Болт има вяра, че е най-бързият спринтьор и че върховете му ще се запазят дълги години
© Reuters

Болт има вяра, че е най-бързият спринтьор и че върховете му ще се запазят дълги години

Болт уточни, че " без подозрение " той остава най-бързият в света. В Лондон той ще взе участие на 100 и на 4х100 м. " В последното си тичане записах 9,95 сек, което демонстрира, че отивам в вярната посока. "

Ямаецът се надява, че международните му върхове (9,58 сек на 100 м и 19,19 сек на 200 м) ще се запазят дълги години. " Никой спортист не би си го поискал (рекордите му да бъдат подобрени). Искам, когато децата ми са на 20 години, да им кажа: " Вижте, още съм най-хубавият ".

Със самочувствие той добави: " В момента няма никой, който може да го направи. Може би след няколко години - 10 години, само че към този момент върховете ми са предпазени ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:Допингът и Русия (134)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР