Звездата на родната сцена Стефан Данаилов идва триумфално в Пловдив

...
Звездата на родната сцена Стефан Данаилов идва триумфално в Пловдив
Коментари Харесай

Ламбо оздравя - идва на Сцена на кръстопът

Звездата на родната сцена Стефан Данаилов идва триумфално в Пловдив на Сцена на кръстопът. Той ще играе тук на 21 септември в комедията „ Актрисата ”, в която си партнира с Аня Пенчева.

„ Августовският проблем е преодолян и той ще е нашата special guest star. Миналата година Ламбо ни сподели: Ще се върна тук, само че като артист! И го прави ”, сподели шефът на Драматичен спектакъл Пловдив Кръстю Кръстев.

В 23-то издание на най-важният български сценичен фестивал ще има 22 представления. В Пловдив ще гостуват трупи от Унгария и Украйна. Националният спектакъл от град Лвов ще покаже шедьовъра на Иван Франко „ Кръстосани пътеки ”.

Малко театро от Будапеща гостува с „ Цъфнали очи ”. Пиесата е по романа на Радостина Ангелова „ Виенски апартамент ”.

„ Неслучайно 10 от заглавията за британски – може би поради „ Брексит ”, пошегува се членът на Британската Шекспирова асоциация Сава Драгунчев.

Във фестивала е издирван внимателен баланс сред това, което е хем ново, хем не прекалява със комплицираните театроведски похвати. Балансът е открит даже в спектакъла „ Луда трева ” по Йордан Радичков на театрална работилница „ Сфумато ”.

Фестивалът стартира довечера от 19 часа с новия шлагер на Драматичен спектакъл Пловдив „ По-полека ”. Мюзикълът е по песни на Стефан Вълдобрев и е под режисурата на Владимир Люцканов.

Идеята за него дал преди години драматургът на театъра Александър Секулов. „ Аз чувствам какво хубаво следва –през 90-е почувствах, че идва положително време за музиката ия върших.

През 2001 осъзнах, че следва чудно време за нашето кино. Преди 4-5 години почувствах, че в Пловдив идват златни времена. Затова съм тук ”, сподели при представянето на „ По-полека ” Стефан Вълдобрев.

Утре ще бъде играна комедията на Питър Куилтър " Истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс ". В основната роля на Флорънс, която не може да пее, само че желае да е на сцената на Бродуей, ще забележим Ивана Папазова.

Режисьор е Стойко Мурджев. " Това е история за това, че човек може да не е толкоз надарен, само че отново да е благополучен с изкуството ", сподели той.

" Истинската история на Флорънс Фостър Дженкинс " ще бъде игран на следващия ден от 19.30 часа на Камерна сцена.

Мерил Стрийп игра ролята на госпожа Дженкинс в едноименната екранизация от 2016 година. За ролята си получи премия " Оскар ". /Марица.бг

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР