Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо имаше основен принос за

...
Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо имаше основен принос за
Коментари Харесай

Роналдо задмина Пеле след хеттрика срещу Фарьорските острови

Звездата на " Реал " (Мадрид) Кристиано Роналдо имаше главен принос за успеха на Португалия с 5:1 против Фарьорските острови в квалификациите за международното. С хеттрика си нападателят към този момент има 78 за националния тим.

Най-добрият футболист в Европа за предишния сезон изпревари с едно попадение легендата Пеле, който има 77 гола за Бразилия.

Роналдо е към този момент пети в класацията по голове за националните тимове. Пред него са само иранецът Али Даи (109 гола), унгарската легенда Ференц Пушкаш (84), японецът Конишиджи Камамото (80) и замбиецът Годфри Читалу (79).

Хеттрикът на Роналдо го изведе еднолично преди всичко при голмайсторите в квалификациите в зона Европа с 14 гола. След него е нападателят на " Байерн " (Мюнхен) и Полша Роберт Левандовски с 11 попадения.

Португалия е на второто място с 18 точки в група В, като изостава на три точки от лидера Швейцария.

Иберийците са първи в класирането сред вторите тимове в групите на квалификациите от зона Европа. Регламентът планува най-слабият втори да отпадне, а останалите осем да оформят четири двойки баражи за класиране на международното в Русия следващата година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР