Звездата на националния отбор по футбол Неймар трябва да е

...
Звездата на националния отбор по футбол Неймар трябва да е
Коментари Харесай

Тите потвърди завръщането на Неймар и призова за подкрепа към Пеле

Звездата на националния тим по футбол Неймар би трябвало да е подготвен да играе в мача от осминафиналите на Световното състезание в Катар против Република Корея в понеделник, удостовери селекционерът Тите.

Запитан на конференция дали играчът ще бъде на линия Тите в началото отговори с просто " да ", само че по-късно изясни, че Неймар ще се " причисли към тренировката следобяд и в случай че всичко върви добре, той ще играе ".

" Той има характерна подготовка, тъй че ще забележим. Ако играе, това е тъй като е в цялостно здраве и е подготвен да стартира през цялото време и да остане цялостен мач. Предпочитам постоянно да играя с най-хубавите си играчи през цялото време ", сподели Тите, само че не посочи дали Неймар ще бъде в титулярния тим.

Неймар, а също и бранителят Данило, пропуснаха мачовете от груповата фаза против Швейцария и Камерун, откакто получиха травма в глезена по време на първия дуел против Сърбия.

Защитникът Данило ще се завърне в състава за мача с Република Корея, а левият бек Алекс Сандро, който получи травма против Швейцария, отпада от отбора.

" Той няма по какъв начин да играе ", сподели Тите, представен от " Ройтерс ".

По-рано тази седмица нападателят Габриел Жезус и бранителят Алекс Телеш отпаднаха от Мондиала, откакто и двамата получиха травми в коляното против Камерун.

Тите сподели, че травмите постановат " адаптиране към друга действителност ", само че че тимът има други играчи, които могат да оказват помощ.

Треньорът също по този начин изпрати обръщение до бразилската легенда Пеле, който е в болница в Сао Пауло. Трикратният международен първенец претърпя интервенция за премахване на израстък от дебелото черво предходната година и от този момент постоянно влиза в болница.

" Трябваше да стартира конференцията, говорейки за Пеле. Молим всички, без значение от религията, да се молят за него ", сподели Тите.

" Той е може би единственият човек пред който треперех, когато го поздравих. Говоря от цялото си сърце, това беше доста прочувствен миг за мен... Дори не знаех какво се случва. Някой сподели, " отидете и прегърнете Пеле ". Спрях, започнах да трептя, ръцете ми се изпотяваха, сърцето му биеше учестено. Казах: " Уау, ще имам опция да поздравя Пеле ". Здраве, Пеле, здраве. Това е всичко, което мога да ти дам в този сложен миг ", съобщи Тите.

Лекарите на бразилеца оповестиха нощес, че " здравословното му положение остава устойчиво ".

Най-голямата въпросителна е кой ще играе ляв бранител, откакто Сандро и Телеш са отвън състава.

" Заместникът на Алекс Сандро ще бъде състезател, който към този момент е играл на тази позиция в неговия клуб. Направете изследване и ще разберете кой е той ", сподели Тите и подлага на критика " злобарите ", разпространяващи " очевадни неистини " и " подправени вести " за травмата на Габриел Жезус.

Нападателят на Арсенал дружно със бранителя на Севиля Алекс Телеш ще пропуснат останалата част от Световното състезание поради контузии на коляното, получени при загубата от Камерун с 0:1 в петък.

Медиите в Бразилия настояват, че 25-годишният Жезус може да пропусне до три месеца. Освен това имаше клюки, че той е имал здравословен проблем преди мача с Камерун, само че Тите изрично отхвърли тези изказвания в озлобен коментар по време на конференцията си преди осминафиналния дуел в понеделник против Република Корея.

" Не обичам да чувам неистини, очевадни неистини, които идват от хора, които желаят да създадат неприятни неща на другите. В нито един миг не играем за победа, рискувайки здравето на футболиста, тъй че лъжците, злобарите, би трябвало да създадат нещо друго, вместо да популяризират подправени вести ", сподели Тите.

" Арсенал има страховит медицински щаб, ние имаме страховит медицински щаб. Ние сме виновни и етични ", добави той.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР