Звездата на Народния театър, починал внезапно на 47 г., търсил

...
Звездата на Народния театър, починал внезапно на 47 г., търсил
Коментари Харесай

Приятели на Йосиф Шамли: Безпаричието го уби

 Звездата на Народния спектакъл, умрял ненадейно на 47 година, търсил по какъв начин да устоя по заслужен метод трите си дъщери

“Приятелю, има ли някаква работа за мене в твоето предаване, каквато и да е ", бил последният въпрос, който тв продуцентът Георги Тошев чул от своя другар - звездата на Народния спектакъл Йосиф Шамли, преди месец. Въпросът бил насочен от артист, който има изяви съвсем всяка вечер. Във вторник бе оповестена неочакваната гибел на Йосиф Шамли - единствено на 47 години.

“Той търсеше заслужен метод да храни и устоя трите си дъщерички, без да се унижава. А по какъв начин става това с 600-800 лв. заплата? Защото Йосиф си отпътува от безпаричие, от оскърбление, само че не изневери на положителния усет, не затъна в халтура. А има доста театри с артисти на ръба на мизерията! Закрийте ги! Оставете 5, само че плащайте почтено на създателите ", прикани още продуцентът.

“Няма живот за мен към този момент. Загубих детето си. Вчера моята любов и горделивост си потегли от нас. Йосе, маме, няма слънце и въздух за мен към този момент до края на дните ми. Йосенце, за какво ориста беше по този начин жестока, рожбо ненагледна, златно мое надарено момче? ", проплака във фейсбук майката на артиста журналистката Искра Банкова.

“Сбогом, любов моя. Сърцето ми се къса... ", показа брачната половинка му Полина Костова в обществените мрежи.

“Йосиф Шамли играеше в “Опит за хвърчене " на огромната сцена, а аз - в “Г-н Ибрахим и цветята на Корана " на камерна, описа шефът на Народния спектакъл “Иван Вазов " Мариус Донкин. - Срещнахме се зад кулисите на път за гримьорните си. Смеехме се, разказвахме си вицове. Затова вестта за кончината му е подобен голям потрес за мен. "

В последния сезон той беше част от спектаклите,,Нощна пеперуда ",,Наблюдателите ",,,Калигула ",,,Спускане от връх Морган ". Зад гърба си Йосиф Шамли има и десетки кино функции в хитови български сериали като “Под прикритие ", “Дървото на живота ", “Откраднат живот ", “Дяволското гърло " и други

“Възможни са всевъзможни спекулации, само че той не би изоставил фамилията си и трите си дъщери. Беше постоянен душевен ", безапелационен е Донкин, който от години играе в Народния спектакъл на една сцена с Шамли и добре го познава. Наскоро артистът най-сетне си купил нов автомобил, който към момента изплащал.

“Йосиф беше най-внимателният, общителен, образцов, умен, интелигентен и радушен човек, който познавам - показа негова колежка. - Остави три сирачета - има огромно момиче от първия брак и две дребни дъщерички от втория. Караше една остаряла кола и все спорехме за място на паркинга. Чуха се клюки, че може би е протегнал ръка на живота си. Абсолютно не го имам вяра! Но в случай че нещо го е умъртвило, това е безпаричието - по този начин ужасно за нашата специалност! Особено когато си с три деца... "

Приятели на Йосиф Шамли и Съюзът на артистите събират пари да подмогнат фамилията му и да го изпратят почтено през днешния ден, приключва " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР