Звездата на Милан Златан Ибрахимович показа, че коронавирусът не е

...
Звездата на Милан Златан Ибрахимович показа, че коронавирусът не е
Коментари Харесай

Гладният Ибрахимович: Никой не може да ме спре

Звездата на Милан Златан Ибрахимович сподели, че коронавирусът не е повлиял на неговата форма. Тази вечер той донесе успеха на своя тим с 2:1 над Интер с двата си гола в мача. Любопитното е, че при предходния турнирен триумф на “росонерите” като посетител в дербито - с 1:0 през ноември 2010 година, точно шведът означи победния гол. Опитният нападател също по този начин поведе в голмайсторската листа в Серия “А” с четири попадения, колкото има и Алехандро Гомес от Аталанта. Той даже изравни достижението на Силвио Пиола за най-вече мачове в Калчото с най-малко два гола при навършени 38 години с четири такива.

" Милан не беше печелил дерби през последните четири години. Бях си у дома две седмици, тъй че бях гладен и го демонстрирах. Малко изгубих чувството си за усет, само че имах проби на всеки три дни и никой не можеше да ме спре да играя в дербито. Разочарован съм, че дузпата ми беше избавена, само че значимото е, че отборът победи. Аз съм най-възрастният в състава, усещам огромна отговорност и ми харесва това чувство, защото всички следват моя образец и са гладни за победи. Познавам равнището си. След травмата ми отидох в Америка, с цел да остана жив. Казах на Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед, че не съм подготвен и не желаех да съм отчаяние. Затова отидох в Америка.
38 - Zlatan Ibrahimovic has now equaled Silvio Piola as the player who has scored the most times 2+ goals in a Serie A game after the age of 38 years: four. Vin.
— OptaPaolo (@OptaPaolo) Мино Райола ми сподели да се върна в Европа. Казаха ми, че Милан се нуждае от мен, тъй че пристигнах. Сега се усещам по-завършен състезател спрямо отпреди 10 години. Ако разполагах с физиката ми отпреди 10 години, никой нямаше да ме спре. Всъщност, и в този момент не могат да ме спрат. Тренирам старателно, играя с опит и със съотборници, които са подготвени да ми оказват помощ. Няма да разреша те да вдигнат крайници си от газта нито на подготовка, нито в мач. Винаги би трябвало да упражняваме на 200%. Мислим мач за мач. Когато дойдох, задачата беше класиране за Европа и я постигнахме. Наистина мисля, че Скудетото е допустимо, тъй като в случай че вярваш, можеш да постигнеш всичко. Ние обаче би трябвало да извървим дълъг път за него”, съобщи 39-годишният Златан след мача.
AC Milan's last two Serie A 'away' wins in the Milan Derby:

Nov 2010: Inter 0-1 Milan
Ibrahimovic

Oct 2020: Inter 1-2 Milan
Ibrahimovic

Timeless.
— Squawka Football (@Squawka) Веднага след успеха той качи и фотография в обществените мрежи. На нея са изобразени два лъва, като този на напред във времето е облян в кръв. Към фотографията е написано на италиански език красноречивото “глад”.
Fame
— Zlatan Ibrahimovi (@Ibra_official) Серия А 4 кръг, събота 17 октомври  Интер 1:2краен резулат  Милан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР