Звездата на Лудогорец Марселиньо говори пред колегите от Меридиан Мач

...
Звездата на Лудогорец Марселиньо говори пред колегите от Меридиан Мач
Коментари Харесай

Марселиньо сподели кой е най-лошият му момент за седем години в Лудогорец

Звездата на Лудогорец Марселиньо приказва пред сътрудниците от " Меридиан Мач " за идния мач с Байер (Леверкузен), както и по други тематики, касаещи разградчани. Ето какво съобщи бразилецът с български паспорт.

Марселиньо, първият мач от Лига Европа против Леверкузен чука на вратата. Какво очаквате от тази среща?

- Много сериозен дуел ни чака. Леверкузен е огромен тим, мощни са физически, което е обикновено за немски тим. Последните дни гледаме в детайли видео на нашия противник. Те имат доста мощни места, само че и слаби такива. Заради помощниците на Пауло Аутуори - Рафаел Яно и Бруно Пивети, научваме всичко за всеки противник, и то детайлно.

Способен ли е Лудогорец да победи втори немски тим след Хофенхайм през предходната година?

- Ние имаме вяра. За нас няма значение емблемата и фланелката на противника. Знаем, че Леверкузен ще пристигна в България и ще си намерения, че играе с един дребен тим. Имаме огромен късмет да спечелим първото място в групата, в случай че победим Леверкузен. В момента сме съсредоточени единствено върху Лига Европа. Това е напълно различен шампионат и задачата ни е да излезем от групата.

Бившият ви треньор Георги Дерменджиев съобщи, че Лудогорец може да е пръв в Група А с Леверкузен, Цюрих и АЕК Ларнака?

- Да, видях какво е споделил Георги Дерменджиев. И съгласно мен в действителност имаме късмет да бъдем първи в групата. Много е значимо да победим Леверкузен пред нашите почитатели в Разград. Но дали сме първи или втори, значимото е да се класираме напред.

Познаваш ли двамата бразилци в състава на Леверкузен - Вендел и Паулиньо?

- Да, знам много за тях. Вендел е викан в националния тим на Бразилия, а също така има доста мачове за отборите до 20 и до 23 години. От млад играе в Леверкузен и знам, че е един от най-важните им играчи. Паулиньо е единствено на 18 години, един от най-големите бразилски гении. Познавам го от Вашку да Гама.

Разделихте се с един от главните си играчи - Върджил Мисиджан. Как ще се отрази това на тима ви?

- Знаете по какъв начин е - във футбола постоянно би трябвало да се продължава напред. Сега Джоди Лукоки ще би трябвало да играе мощно, с цел да пази мястото си в титулярния състав (смее се). Мисиджан имаше отличен късмет да замине за огромно състезание, за огромна страна. Той можеше да премине в мощен отбор още след първото ни присъединяване в групите на Лига Европа през сезон 2013/14. С времето обаче натрупа опит и самочувствие, които ще му оказват помощ в Германия в този момент. Радвам се за неговия трансфер в Нюрнберг.

В тима към този момент е взет един нов атакуващ футболист - Жуниор Брандао. Ние към момента не сме го видели в игра, само че можеш ли да ни кажеш по какъв начин е той в тренировките?

- Много е сериозен. Идва от добър отбор като Атлетико Гоянензе. Той обаче има голяма конкуренция в лицето на Клаудио Кешеру. Един отличен нападател, който вкарва по 25-30 гола на сезон. Няма да е елементарно за Брандао, само че за тима и за треньора е добре да разполага с толкоз качествени футболисти на всеки пост, тъй като мачовете са през няколко дни.

Каква е повода Лудогорец да отпадне от Шампионската лига от МОЛ Види?

- Имаше много промени при нас. Дойде нов треньор, който имаше нова тактика. Сякаш още не бяхме подготвени. Това е може би най-лошият миг за мен, откогато съм в Лудогорец. МОЛ Види беше тим, който мисли единствено за отбраната. След 0:0 в Разград, бяхме уверени, че ще отидем в Унгария и ще ги отстраним. Те обаче и като домакини единствено играеха в отбрана. Когато Мисиджан получи червен картон и останахме с човек по-малко, те още веднъж не ни нападнаха. Издебнаха своя миг, когато бяхме с 9 души (б.а. - Мисиджан бе изпъден, а на Георги Терзиев се оказваше здравна помощ отвън терена). Това отпадане от МОЛ Види обаче към този момент е в историята. Беше гадно, само че към този момент сме различен тим и ни чакат все по-добри моменти.

 Лудогорец - Торпедо Кутаиси 4:0 @@@

Пауло Аутуори смени много неща, само че най-много стабилизира играта в отбрана. Как се отрази това на вас, атакуващите играчи?

- Аз съм към този момент 7 години в Разград и непрекъснато се приказва, че Лудогорец няма отбрана. Само офанзива. Когато Пауло Аутуори пристигна и приказва с футболистите, се посочи, че би трябвало да променим организацията в отбрана, в случай че желаеме да реализираме нещо огромно. Всеки сериозен противник се възползва и даже от един късмет ти вкарва гол. Не си мислете, че откакто сме заздравили отбраната, сме не запомнили да играем футбол. Пауло Аутуори е треньор, който знае по какъв начин да приказва с играчите. Как да им съобщи своите хрумвания и по какъв начин да ги накара да ги изпълнят.

Защо се стигна до този слаб мач с Верея, който спечелихте по знамение?

- Респект към всеки един тим, само че ние усещахме, че можем да вкараме гол на Верея в безусловно всеки един миг. Направихме доста пропуски, а те ни означиха с единствения си удар. На полувремето треньорът ни беше много сърдит. Излязохме преобразени през втората част и се веселя, че с два гола стигнахме до успеха. Изобщо даже не сме си помисляли, че можем да загубим точки при семейството си на Верея.

Как би коментирал протичащото се в Първа лига и конкуренцията на ЦСКА и Левски?

- Тези два тима постоянно са били мощни и са били нашата конкуренция за първото място. Ние изгубихме толкоз точки, тъй като цялата ни централизация беше върху европредставянето ни. Трябваше наложително да се класираме за групите на Шампионската лига или Лига Европа. Когато обаче сме съсредоточени, показахме, че сме най-хубави в България. Видяхте против ЦСКА какъв брой добре играхме. При повече шанс можеше да ги бием с 3 или 4 гола. Срещу Левски сигурно ще играем по този метод - ще сме съсредоточени до краен лимит. Но освен мачовете с ЦСКА и Левски са значими. Всяка една победа ти носи 3 точки. Спомняте си семейството ни на Локо (Пд). Тогава ударихме 3 греди, изпуснахме дузпа и направихме още куп пропуски. Ако бяхме спечелили тази среща, в този момент щяхме да сме първи в класирането.

За край - какво си пожелаваш за този сезон?

- Ясно е, че желая още веднъж да бъдем първенци. Аз съм от 7 години в Лудогорец и мога да кажа, че в този момент се усещаме най-добре физически. Искам да сме първенци на България, да вземем Купата и да подобрим достижението си в Лига Европа, т.е. на играем повече от 1/8-финал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР