Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс е най-великият баскетболист

...
Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс е най-великият баскетболист
Коментари Харесай

Треньорът на ЛА Лейкърс: ЛеБрон е най-великият играч, който баскетболната вселена е виждала някога

Звездата на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс е най-великият баскетболист в историята. Това съобщи старши треньорът на “езерняците” Франк Вогъл след извоюваната от отбора 17-а купа в историята в НБА. Тази нощ Лейкърс победи Маями със 106:93 точки в шестия мач от финала и завоюва серията с 4:2 победи. 35-годишният Леброн Джеймс беше определен за най-полезен състезател на финалната серия.

" Винаги съм вярвал в ЛеБрон Джеймс. Той е най-великият състезател, който баскетболната галактика е виждала в миналото. Тренирайки го, можете да видите целия му разум, измененията му, метода, по който той управлява тима. Да бъдеш негов треньор и да гледаш по какъв начин той играе за тим, който пропусна плейофите предишния сезон, само че го води до триумф, е необикновено преживяване ", сподели Вогъл. " Той беше страховит през целия сезон, водеше нашия тим и не мога да намеря даже задоволително положителни думи за него ", добави експертът.

Джеймс стана първенец в НБА за четвърти път в кариерата си (два пъти с Маями Хийт и по един път с Кливланд Кавалиърс и Лейкърс) и за четвърти път взима наградата за най-полезен състезател във финалната серия, ставайки първият баскетболист в историята, спечелил тази премия с три разнообразни тима. Единствено Майкъл Джордан печели купата MVP на финалната серия повече пъти от Джеймс - шест пъти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР