Звездата на Локомотив (Москва) Алексей Миранчук спаси тима от сензационна

...
Звездата на Локомотив (Москва) Алексей Миранчук спаси тима от сензационна
Коментари Харесай

Секунди разделиха Криля Советов от сензационна победа в дебюта на новия треньор

Звездата на Локомотив (Москва) Алексей Миранчук избави отбора от сензационна загуба на личен терен против новобранеца Криля Советов. Руският национал се разписа в 95-ата минута, с цел да донесе равенството 1:1 на своя отбор. Гостите бяха с нов треньор в лицето на Андрей Талалаев, който размени уволнения Миодраг Божович.

Локо беше тимът в най-хубава форма от всички тимове в РПЛ и построи преднина от 6 точки пред Краснодар и Ростов в борбата за второто място. Малцина чакаха " железничарите " да се затруднят с гостите от Самара, които позволиха общо 6 гола в двата си мача след подновяването на сезона и се намираха на дъното в класирането.

Криля Советов излезе на " РЖД Арена " с ясната концепция да се пази и да разчита на контри, с които вероятно да изненада отбраната на домакините. Тази тактичност сработи още в 14-ата минута, когато Деян Радонич откри резултата. Голямата заслуга за гола обаче беше на Максим Глушенков. Младият нападател събра към себе си двама бранители пусна съвършен извеждащ пас, след който Радонич прокара топката сред краката на Гилерме.

Локомотив незабавно се настани в противниковата половина. Жоао Марио и Алексей Миранчук бяха дейни и създаваха напрежение пред вратата на Евгений Фролов, само че гол по този начин и не падаше. Голям късмет се откри пред Гжегож Криховяк в 31-ата минута, само че неговият удар беше блокиран.
Малко по-късно Гилерме се контузи и вместо него в игра се появи Антон Коченков. В 37-ата минута Миранчук подаде на рифат Жемалетдинов, който от идеална позиция стреля в навън.

През второто полувреме Локомотив усили натиска, само че това остави доста свободни пространства за бързите нападатели на Криля Советов. В 50-ата минута Владислав Игнатиев, който към този момент имаше жълт картон, фаулира жестоко Дмитрий Кабутов и беше изпъден. В 57-ата Коченков избави рисков удар на Антон Зинковский, който в края на дуела щеше да се трансформира в виновник за самарци.
Четвърт час преди последния съдийски сигнал иракчанинът Сафаа Хади, който се беше появил като запаса, небрежно си изкара два жълти картона и Криля Советов също остана в понижен състав. Играчите на Локомотив ставаха все по-припрени и не се виждаше по какъв начин могат да стигнат до гол. В първата минута на добавеното време Глушенков беше изведен самичък против Коченков, само че подходи доста несериозно и опита да трансферира стража, което даде опция на Ведран Чорлука да почисти.

Гостите бяха осъдени в последната офанзива в мача, когато Жоао Марио центрира, а Миранчук изпревари Фролов и с рамото си прати топката в мрежата за крайното 1:1. Това беше девети гол през акцията за халфа, който е създател на всички 4 попадения за Локо в трите мача след възобновяването на сезона.

ЛЁЁЁШААА МИИИРАААНЧУУУК!

Сравниваем счёт за секунды до финального свистка!#ЛокоКрылья 1:1 pic.twitter.com/nXBBZI0bUN
— «Локомотив» (@fclokomotiv) June 30, 2020 " Железничарите " 48 точки, а Ростов и Краснодар са с по 41, само че " биковете " имат цели 3 мача по-малко. Криля Советов се изравни по точки с Оренбург, като двата отбора заемат последните две места в класирането.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 25 кръг, вторник 30 юни  Локомотив Москва 1:1краен резулат  Криля Советов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР