Звездата на ЛивърпулМохамед Салах не само стана авторът на най-бързия

...
Звездата на ЛивърпулМохамед Салах не само стана авторът на най-бързия
Коментари Харесай

Салах задмина Дрогба и Агуеро, а Жота напомни за Рибери

Звездата на ЛивърпулМохамед Салах освен стана създателят на най-бързия хеттрик в историята на Шампионската лига - едвам 6 минути и 12 секунди, само че също по този начин записа още едно огромно достижение с помощта на трите си гола за погрома със 7:1 над Рейнджърс в Глазгоу.
 Ливърпул изля целия си яд върху Рейнджърс, Салах с най-бързия хеттрик в ШЛ Ливърпул изля целия си яд върху Рейнджърс, Салах с най-бързия хеттрик в ШЛ
Египтянинът разполага с 38 гола в най-престижния европейски клубен шампионат, като по този начин се трансформира в най-резултатния футболист на британски клуб в ШЛ. Той доближи тази численост за 6 сезона на “Анфийлд ”, задминавайки досегашните водачи в това отношение, които имат по 36 попадения - Дидие Дрогба (за 8 сезона в Челси) и Серхио Агуеро (за 10 сезона в Манчестър Сити).

Освен това, от 112-те хеттрика в надпреварата от сезон 2003/04 насам, единствено Салах се е нуждаел от 9 докосвания за целия мач, с цел да означи три попадения, което също е върхово достижение.

Други двама нападатели на мърсисайдци също заслужават похвали за представянето си в снощната победа. Диого Жота асистира и за трите гола на Салах, което се случва в ШЛ за първи път от март 2012-а насам, когато Франк Рибери създаде всички попадения на Марио Гомес за триумф на Байерн (Мюнхен) над Базел.

Роберто Фирмино означи два гола на “Айброкс ” и по този начин се подреди точно до Салах за най-вече мачове с най-малко две попадения в конкуренцията, като и двамата имат по шест такива дуели.

Също по този начин бразилецът направи 12-ата си асистенция за гол на Ливърпул в шампионата, изравнявайки се на върха в тази статистика с Джеймс Милнър и Стивън Джерард, който задмина по голове в ШЛ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР